Tips till möhippa

Det är såååå roligt att anordna en möhippa! Tänk vilken lycka att få göra sin vän lycklig. Av egen erfarenhet så var nästan möhippan bättre än bröllopet. Det är sådan glädje, ingen press (som bröllopsdagen), vänskap, kärlek, ja allt får du in en sån här dag! Här nedan har vi lite idéer och tips på hur ni kan göra en möhippa lyckad.

Dekorering

Det är alltid roligt om det kan vara dekorerat. Vi har alltid dekorerat hemmet eller lokalen vi varit i för att liva upp stämningen. Det behöver inte vara överdrivet mycket men bara så bruden ser att man har ansträngt sig och får en liten ”wow” känsla när hon kommer in.

Duka med fina blommor, menykort, bordsplaceringskort och en färg som är genomgående tema för att få en lyxigare känsla.

Runt stolarna har vi haft IKEA:s gardin LILL och knöt runt stolarna och stoppade ner en plastblomma. Det blev så fint! och det bästa är att man kan återanvända gardinerna vid andra festliga tillfällen. Vi har använt våra flera gånger.

Present

Normalt brukar man kanske inte ha present till en möhippa. Men ett litet ”spakit” som man har lagt en liten slant till allihopa är ju perfekt. Då har bruden något att göra dagen efter också, eller hur?

Aktiviteter

Mimosabar

Så otroligt trevlig att ha en mimosabar på en möhippa! Alla gäster gör sina egna drinkar. Det enda man behöver är juice, bubbel och frukter/bär… Mums!

Jeopardy

Jeopardy är perfekta leken för kanske en stund med lite nedvarvning men ändå mycket skratt. Sätt några olika kategorier/rubriker ex. om bruden, om brudgummen, om paret, om kärleksfilmer, om expojkvänner m.m. Sedan kan man få poäng mellan 1 till 5 för varje kategori beroende på hur svår frågan är. Släng gärna in lite pinsamma frågor så bruden får något att ”skämmas för” och alla får sig ett gott skratt.

Kiss the miss goodbye

En otroligt fin gest till bruden så hon alltid kan minnas vilka ni var som förgyllde hennes dag. I smyg under kvällen (eller vid tillfälle) så ska ni alla som var med pussa med läppstift på en tavla/papper och sedan skriver ni era namn vid erat pussmärke. Sedan ramar man in den och ger till bruden på bröllopsdagen. Kanske som en gåva på morgonen om man är tillsammans då eller under ett eventuellt tal. Mall för att göra samma tavla som vi har gjort finns att ladda ned här nedan.

Glöm inte att ni alltid kan maila oss om ni vill ha fler ”specifika” tips till just er möhippa, festligatips@gmail.com!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s