Djungelkalas

Inspirationsbilder och tips till ett djungelkalas har vi satt ihop nedan! Detta inlägg är ett samarbete med celebrations.se. Där hittar du allt du behöver för detta tema!

Ett tips när man ska göra ett djungelkalas är att satsa på grönt och naturfärgat. Det finns många hemsidor som idag säljer eko produkter och produkter i trä istället för plats. Vilket är super bra för miljön och passar extra bra in på detta tema.

Ett annat tips är att använda mycket av det man har hemma. Ska man ex. vara i vardagsrummet så ställ in växter och blommor från alla andra rum dit. Dessutom så brukar de flesta barn ha ett och annat gosedjur eller plastleksak som är djungel djur. Utnyttja dom när ni dekorerar!

Aktiviteter och pyssel själv

Ett förslag på lek kan vara att sätta svansen på grisen fast du sätter svansen på elefanten istället.

Ett annat förslag kan vara att kasta banan i munnen på en apa. Ta en störe kartong och gör några hål som ska föreställa mun på en apa. Rita sedan apor runt hålen och kasta antingen riktiga bananer eller gör egna låtsas bananer.

Man kan också leka balansgång över en flod. Lägg ut en blå duk på golvet och några farliga djur, ex. orm eller krokodil. Sedan lägger man en planka över alltihopa.

Till alla barn som kommer på kalaset kan man göra egna kikare av toarullar och en större tejp som man tejpar ihop dom med. Dekorera sedan dom. Sätt fast ett snöre så barnen kan ha kikaren runt halsen. Tips är att också skriva namn.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s