Halloweenfest – Smartphoto

Det här inlägget är i samarbete med smartphoto.

Vi ska vid halloween få äran att ha en halloweenfest med hjälp av smartphotos härliga produkter! Här nedan får ni följa med på förberedelserna vi håller på med inför festen. Ni hittar inspiration på vad man kan servera på en halloweenfest (vad vi kommer servera), tips på lekar, söta partyhattar, material att ladda ner m.m.

Hela festen är barninspirerat och passar en halloweenfest för barn.

Pyntning

Själva dekorationerna vi kommer använda oss av är ”vanligt halloweenpynt” som vi har samlat på oss under åren. Vi kommer fokusera på att pynta bordet där maten ska serveras framförallt. Men just vid halloween så är det trevligt att pynta resten av huset också. Så det kommer vi också göra.

Girlang/vimpel

Vi har en girlang/vimpel från smartphoto med bilder på barnen som har bjudit in till halloweenfirande men vi har även med figurer som vi själva har designat/ritat. Dom finns att ladda ner längst ned i blogginlägget.

För att komma till festvimpeln på smartphotos hemsida tryck här.

Beskrivande kort

Vid serveringsbordet ska vi ha roliga kort till där det står vad det är för någonting vi serverar. Ex. minispöken (som i detta fall såklart är maränger).

Dessa kort har vi gjort hos smartphoto. Det vi gillar med dom här korten är att man kan ha bild och text på ena sidan och inuti kan man också göra en text. Minsta beställning är 10 kort men du kan såklart göra alla kort olika.

För att se vilka kort vi använde oss av hos smartphoto så tryck här.

Serveringsförslag

På vår halloweenfest så vill vi servera både lite glass och lite godis eftersom att någon middag eller något matigt inte ska ätas denna kväll. Här nedan ser ni vad vi ska ha och vad vi döpte dom till:

  • Glass – Glassen kallar vi för spökgröt.
  • Chokladsås – Chokladsåsen ska få heta mosad spindelsås.
  • Varma hallon – Vi kommer koka hallon och servera till glassen. Den döpte vi till blodklumpar.
  • Maränger – Maränger till glassen vill man ju ha! Dessa fick bli minispöken. Det är maränger man dekorerar med chokladsås som ögon.
  • Vindruvor – Vindruvor har vi för att inte bara ha massa sötsaker. Dessa kommer heta gröna månmonster. Det är vanliga vindruvor och sedan dekorerar vi dom med hjälp av lite chokladsås och en tandpetare.
  • Mandariner – Mandariner är en klassiker man kan servera på halloween som små pumpor. Man sätter bara lite grönt i toppen på en skalad mandarin. Ex. på grönt kan vara skal från en gurka.
  • Chokladgodis – Vi kommer ha små chokladknappar som godis. Dom fick heta häxans medicin.
  • Hjärnor – Ingen halloween utan minihjärnor.
  • Tänder – Dödskalletänder kommer också få vara en del av godisutbudet.
  • Remmar – Remmar får representera ormar.

Godispåsar

Till alla gästerna kommer vi ha en varsin godispåse som man får ta med sig hem. Dom gjorde vi hos smartphoto. Fladdermusen som sitter med godispåsen har vi gjort själv. Mall till den hittar ni i det här blogginlägget:

Glasmarkörer halloween

Ska man inte anordna en fest så kan man köpa dessa godispåsar och fylla med godis till alla barn som kommer och plingar på för ”bus eller godis”. Tänk vad fint att få en sådan påse!

För att se vilka godispåsar vi använde oss av hos smartphoto så klicka här.

Häxhattar

Till alla barn har vi gjort egna häxhattar som partyhattar. Hattarna är gjorda av svart papper och papptallrikar. Man målar tallriken svart (eller köper svarta tallrikar) sedan klipper man tallriken på mitten och formar som en kona. Man klistrar sedan på konan på ett svart papper som man gjort rund. Klart!

På häxhattarna har vi klistermärken som följde kvällens tema. Dessa klistermärken är så fina och dom har så många användningsområden. Man får 48 stycken klistermärken i en beställning.

För att se vilka klistermärken vi använde oss av hos smartphoto så klicka här.

Lekar

Här har vi jättefint material ni kan ta del av längst ned i blogginlägget. Dels så finns alla figurer vi använde plus ett papper till en av lekarna.

Produkten

Materialet vi kommer använda oss av för att göra ALLA lekar som presenteras nedan var kort från smartphotos ”minnesspel”. Man får 15 stycken kort med två uppsättningar av varje.

För att komma till smartphotos minnesspel som vi använde oss av så tryck här.

Nedan presenteras lekarna man kan göra med dessa kort.

Placera rätt

Har man en uppsättning av dessa kort så kan man göra denna lek i två lag. Denna lek finns att ladda ner längst ned i blogginlägget.

Dela in barnen i två lag. Sedan ska varje barn få en uppsättning av figurerna. Dom ska sedan lista ut vilken figur som hör till vilken beskrivning. Klurig lek som passa många åldrar.

Dra ur påsen

Detta är en lek man kan leka ”för skoj skull” det finns ingen strategi utan det handlar mest om tur. Ena delen av korten lägger man i en hög på bordet. Andra delen lägger man i en påse. Vänd upp det översta kortet i högen på bordet. Barnen ska sedan i tur och ordning dra ett kort ur påsen. När man får samma som är på bordet så får man ett par. Den med flest par vinner.

Charader

Såklart så kan man använda korten för att leka charader. Vem gillar inte charader. Det är som sagt 15 olika figurer. Vill man göra det ännu svårare så lägg dit lite fler lappar med halloween saker dom ska härma.

Memo

Sedan kan man ju såklart använda korten till att spela det som det faktiskt är utformat för… Memo spel!

Statyer

Det här är en lek som går ut på att barnen ska göra en gest eller ett ljud när lekledaren visar upp ett visst kort. Man använder inte alla utan ett mindre antal kort, Ex. fem stycken.

Låt säga att man har häxhatten som en av korten. När lekledaren då visar upp häxhatten så ska man låta som en häxa och den som är sist åker ut. Ett annat ex. är om man har den svarta katten som kort så ska man stå på alla fyra som en katt när lekledaren drar det kortet.

Rolig lek som definitivt leder till många skratt då det är lätt att göra fel under stress. Men se till att inte välja för många kort så det blir för svårt för barnen att komma ihåg vad man skulle göra på alla korten.

Inbjudningskort

Det bästa som fanns när man var liten var att få post. Att få ett inbjudningskort i postlådan! Smartphoto har jättefina inbjudningskort som man kan göra. Dom har många designer att välja mellan så korten kan passa just dig.

Vi valde att använda oss av deras multikort för att göra inbjudan. När man köper det så är det ett lite mindre kort och ett större kort som sitter ihop med ett fint gem. Vi gillade verkligen det här kortet för det ger en ”finare” känsla eftersom att det är två kort i ett.

För att komma till multikortet vi använde oss av hos smartphoto så klicka här.

Nu kör vi!

Hoppas ni har fått massa inspiration till en halloweenfest och allt runt omkring. Vi hoppas att vi får en härlig halloweenfest och att NI får en härlig halloween och kanske att ni använder något av våra tips. Här nedan hittar ni allt material ni kan ladda ner. Maila gärna om ni har några funderingar eller vill ha hjälp/ tips om något annat angående halloween.

Att ladda ner

Figurerna

Leken


2 reaktioner på ”Halloweenfest – Smartphoto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s