Halloweenlekar

Vi älskar alla tillfällen man kan fira och leka tillsammans med nära och kära, så här nedan vill vi ge er lite tips på lekar ni kan använda er av under halloween. Antingen gör ni en tävling med flera deltävlingar i av dessa lekar eller så väljer ni dem som passar er och era gäster.

Kasta dödskalle på spöken

Superenkel lek! Ta helt enkelt ett antal pappersmuggar och rita spöken på dom. Ta sedan en dödskalle (eller en boll eller någon annan halloween figur man kanske har hemma) och kasta på spökpyramiden. Se till att inte ha fin porslinet i närheten bara för här kan det gå vilt till!

Memory

Nedan finns ett härligt memory spel ni kan ladda ner och skriva ut med söta halloween figurer på. Tävla mot varandra. Flest par vinner! Se gärna blogginlägget om halloween kalaset för fler idéer vad ni kan göra med figurerna. Klicka här.

Ladda ner memory här

Mumieleken

Varje lag ska välja en person som dom ska klä ut till en mumie. Varje lag får sedan ett antal toarullar var ex. 4 stycken. Dom ska sedan snabbast få personen att se ut som en mumie. En viktig regel är att dom inte får rulla all toapapper runt ex. armen. Utan alla kroppsdelar måste vara täckta mer eller mindre. Snabbast lag vinner.

Gissa vad som är i burken

Förberedelse: Ordna en bunken med olika små föremål och täck över den med en handduk av något slag. Förslag att ha i bunken: Tärning, pusselbit, makaron, gem, sudd, hårsnodd, hårnål, leksaksbil, kork, kapsyl, tuggummi, halstablett osv.

Utförande: Varje lag får gå tillsammans med lekledaren till ett annat rum så inte de andra lagen hör. Sedan får varje deltagare i laget 30 sekunder på sig, i tur och ordning, att känna i bunken. Lekledaren skriver upp allt som varje deltagare säger att dom känner i bunken. Laget som har gissat flest rätt vinner.

Balansera ett öga

Förberedelse: Varje lag behöver en sked per deltagare och ett öga per lag. Ögat ska vara i samma vikt som en pingisboll ungefär. Antingen kan man göra egna ögon genom att måla ett öga på en pingisboll eller så brukar det finnas att köpa ”ögon” i butiker.

Utförande: Leken är precis som balansera ägget på en sked fast man byter ut det mot ett öga. Låt deltagarna få varsin matsked. Sedan är det stafett som gäller. En person springer i laget sedan ger man ögat vidare till nästa person osv. Första laget där alla har sprungit vinner.

Gissa skådespelare i rätt skräckfilm

Lagen ska tillsammans para ihop rätt skådespelare/skådespelerska med rätt skräckfilm. Här nedan kan ni ladda ner underlag för det. Vi rekommenderar (om man vill ha det lite enklare) att ni kompletterar underlaget vi har med att antingen skriva ut bilder eller visa bilder på tv/surfplatta på skådespelaren/skådespelerskan. Laget med flest rätt vinner. Det är två fler filmer än skådisar för att göra det lite svårare.

Ladda ner halloweenlek här

Annat blogginlägg med halloweenlekar

Glöm inte kika in det här blogginlägget med fler tips på halloween lekar där hittar ni bland annat en quiz:

https://festligatips.com/2021/10/18/halloweenlekar-2021/

Halloweenskoj

På vår webbshop IMDetail.se så finns det ett roligt häfte ni kan ladda ner med 10 aktiviteter för barn, ex. finn fem fel, vilken ska bort, följ mönstret. Klicka här för att komma dit:

https://imdetails.se/lekar/halloween-aktiviteter-for-barn-digital-produkt

Har ni frågor angående lekarna, något ni inte förstod eller vill ha hjälp med? Eller har ni tips på andra lekar? Maila oss: festligatips@gmail.com eller kommentera här nedan.


En reaktion på ”Halloweenlekar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s