Nyårslekar 2020

Vi älskar lekar till olika högtider! Vi hoppas att ni också gör det och kan hitta någon av nedanstående rolig lek som ni kan tänka er att använda er av. Glöm inte att gå in på vår kategori som heter lekar & aktiviteter för fler tips och inlägg om vad man kan göra för aktiviteter. Glöm heller inte att kika vår instagram för fler nyårstips! Där heter vi festligatips.

Gissa mörkchoklad

Denna lek lekte vi förra året på nyår. Det var en jätterolig lek som alla uppskattade och tyckte att det var intressant att det diskutera de olika smakerna. Leken går alltså ut på att lagen ska smaka olika mörkchoklad varianter av olika märken. Sedan ska lagen gissa vilken som är vilken. Lagen får i förväg veta vilka varianter dom smakar på så dom sedan kan placera ut dem.

Det man kan tänka på i denna lek är att dela chokladen i väldigt små delar eftersom chokladen kan ha olika mönster som lagen kan känna igen. Helst köra dom i en matberedare eller liknande. Underlag till leken finns att ladda ner längst ned i blogginlägget.

Tips på mörkchoklad:
– Cloetta mörkchoklad 72%
– Marabou premium 70%
– Marabou mörkchoklad
– Ica mörk bakchoklad
– Lindt Excellence 70%
– Fazer mörk bakchoklad
– Marabou darkmilk chocolate
– Ica selection mörkchoklad
– Odense mörkchoklad

Nyårs quiz om 2020

Vi har gjort ett quiz över händelser som har skett över året som varit. Mysig aktivitet som man kan göra i grupper eller en och en. Quizen och facit finns att ladda ner längst ner i inlägget.

Stapla tärningar

En super rolig lek som vi lovar att alla kommer vilja prova på! Det man behöver är två muggar och tre tärningar. Man behöver vara i lag två och två eller så gör man leken helt enkelt bara för att det är roligt.

Såhär gör du:
Sätt varsin pappmugg på valfri hand. Sätt sedan alla tre tärningar på rad på bordet. Gör leken sedan på tid – det lag som klarar det snabbast vinner eller variant två – man ska lyckas på under en minut så får man poäng/vinner.

Försök tillsammans lyfta en och en tärning och stapla dom på varandra så det bildar ett torn. Man får bara använda handen som man har i en pappersmugg. När man lyckats sätta alla tre tärningar på varandra så har man klarat det.

Stapla muggar med en ballong

Denna lek tävlar man två och två. Det man behöver är: två ballonger och ett antal muggar till varje person som tävlar. Helst ska dom ha olika färger men om inte det går så får man helt enkelt sära på dom på bordet så man vet vilka som tillhör vem.

Såhär gör du:

Ställ ut alla muggar på bordet så dom står en och en (ej uppochner utan åt rätt håll). Ge varje spelare en icke uppblåst ballong. När leken börjar så gäller det för varje spelare att flytta alla muggar så dom hamnar i varandra i en hög. Det gör dom genom att blåsa upp ballongen i muggen – flytta muggen – blås sedan ur luften när man är ovanför högen man ska göra. Otroligt enkel och rolig lek. Det som är mest roligt är att om man skrattar… då kan man inte blåsa upp ballongen så det gäller att vara fokuserad.

Rulla potatis

Denna lek kräver väldigt lite och är lite mer aktiv än ovanstående lekar. Det man behöver är potatis (så många som ska tävla).

Såhär gör du:

Ge varje tävlande varsin potatis. Sätt upp en startlinje och en mållinje på golvet. När leken börjar så gäller det för varje spelare att rulla potatisen från start linje till mållinje. Men det enda man får använda är näsan att rulla med! Väldigt rolig lek eftersom potatisar oftast inte är speciellt rund och har en tendens att åka lite vart dom vill.

Äldre lekar vi har tipsat om tidigare m.m

Nyårslekarna 2019

Gå gärna in på vårt inlägg vi hade förra året om tips på nyårslekar. Dom är fortfarande aktuella och är bra tips (alla förutom quizen om 2019 såklart). Klicka här för att komma dit.

Hitta ord

Vem kan bilda flest och längsta orden av ett antal bokstäver? Underlag till leken hitta ord hittar du i ett blogginlägg om du klickar här.

Pussel

Ett klurigt pussel på nyår är väl aldrig fel? Vi har en mall man kan skriva ut med ett pussel som man kan klura länge på. Sätt gärna fast mallen på kartong för bättre hållbarhet. Länk till blogginlägget där du hittar mallen har du här.

Hoppas ni har fått lite inspiration och har hittat en del lekar och aktiviteter att göra på nyår. Glöm inte följa oss på instagram: festligatips så du inte missar nästa gång vi kommer med nya lektips!

Material att ladda ner


3 reaktioner på ”Nyårslekar 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s