Pokémon kalas – Tips till barnkalas med pokemon tema

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar för partyhallen.se.

Att ha temakalas är bland det roligare vi vet! Här har vi gjort pokémonkalas med mycket egengjorda dekorationer och tillbehör. Här nedan har vi i detalj berättat hur vi gjort allt och vilka hemsidor vi använt oss av för att hitta mycket av det vi använt.

Skylt till dörren med pokémontema

Börja med att välkomna alla med en passande skylt på dörren. Vi hade en skylt som vi skrivit ut på en hemsida (länkar finns längst ned). Det blir i och med detta lätt för gästerna att hitta och dom tycker att det är ett fint välkomnande.

Tårta med pokémontema

Självklart skulle tårtan också vara på temat! Vi gjorde en ”vanlig” tårta men toppade den med hallon och blåbär för att likna en pokémonboll. Servetterna som ni ser i kopparna är köpta på partyhallen.se.

Gör egna ballonger med pokemon

Vi köpte ballonger utan tryck i olika färger (på så vis kan vi använda ballongerna som blir över till något kommande event). Vi rekommenderar alltid att köpa neutrala ballonger och dekorera själva. Vi dekorerade våra ballonger med ögon och mun som vi hittade på fixasjalv.se.

Egna dekorationer vi gjorde med pokemon

En hel del egna dekorationer utöver ballongerna blev det till detta kalas:

  • Festis klädde vi in i pokemon ansikten vi skrivit ut från nätet.
  • Små godisaskar samma sak.
  • Vi hittade små flaggor på nätet som vi satte runt sugrör som var i neutrala färger. På så vis kunde man ha kvar sugrören som blev kvar till någon annan gång.
  • Muggarna köpte vi på ica – vanliga pappersmuggar. Sedan dekorerade vi dom själva med bilder från nätet. Detta är ett super bra tips på hur man kan spara massa pengar och spara på miljön. I och med detta så kunde vi använda pappersmuggar istället för plastmuggar som är dekorerade med pokemon. Vi gör alltid detta på alla kalas.
  • Fruktpinnarna – grillpinnar som vi satte en pokemonboll på längst upp blev superfina fruktpinnar.
  • Vi gjorde även fina servettringar av toarullar som vi klädde in i vitt papper och satte en pokémonboll på.
Lite av godsakerna vi serverade. Här ser ni också festisarna.

Pärlplattor och pokemonleksaker

Övrig dekoration i vardagsrummet, på bordet och serveringsbordet var leksaker som barnen hade samt pärlplattor som vi hade gjort tillsammans. Barnen tyckte det var så roligt att dom fick dels vara med och pynta med sina leksaker men också att få göra pärlplattorna tillsammans.

Lekar och aktiviteter till ett pokemonkalas

Fiskdamm med skattjakt

Vi hade skrivit ut origami pokémon som vi i förväg hade vikit tillsammans (även det tyckte barnen var roligt att hjälpa till med). När det väl var dags för fiskdamm så gömde vi dessa pokèmon och för att få fiska i fiskdammen så skulle dom leta reda på alla pokémon.

Papperslekar

På nätet så fanns det jätte många olika lekar att skriva ut som barnen kunde sitta och pyssla med. Det var bland annat labyrinter, frågor om olika pokémon och hitta saker. Det var väldigt uppskattat hos både vuxna och barn. Vi la dessa lekar i plastfickor så kunde man göra dom om och om igen genom att använda whiteboard pennor på plasten och sudda efteråt.

Länkar med Pokémon material

Här nedan är ett antal länkar till hemsidor där vi har laddat ner en del material ifrån.

Blandade party utskrifter

Skylt m.m

Lekarna m.m

Ballonger

Pärlplattemönster

Servetter och tallrikar köpte vi från partyhallen.se dom har massa bra pokémon pynt!

Andra kalasteman

Vi har även gjort andra kalasteman. Klicka här för att komma till den kategorin på vår blogg.


En reaktion på ”Pokémon kalas – Tips till barnkalas med pokemon tema

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s