Påsklekar för barn

Nu är det äntligen dags för påsk och då är det dags för lite lekar igen! Glöm inte att följa oss på instagram: festligatips för fler lekar och festtips.

Här nedan finns det lekar och tips på aktiviteter inför påsk som passar barn. Det finns en mall med harspår att ladda ner längre ned.

Mata kaninen

Denna lek är för dom mindre barnen. Ta en kartong och klipp till en mun och gör öron ögon m.m. som på bilden ovan. Låt sedan barnen rulla bollar in i kaninens mun. Prova olika avstånd från kaninen för att leken ska hålla igång.

Påskpussel

Gör egna påskpussel. Det finns massor med bilder att ta del av på internet. Skriv ut en sådan och limma på en tunn kartongbit eller lite hårdare papper och klipp sedan i bitar. Sedan kan barnen lägga sina egna påskpussel!

Påskhäfte

Vi har gjort ett häfte med påskaktiviter för barn. Det är en digital produkt, pdf, som finns att köpa i vår webbshop imdetails.se. Klicka här för att komma dit.

Påskboule

Spela boule fast en påskversion! Ta ett påskägg och lägg på golvet eller utomhus på marken. Sedan får alla deltagarna ett varsitt kokt ägg som man ska rulla så nära påskägget som möjligt. Närmast vinner! Kan bli väldigt tokigt och klurigt eftersom ägg inte är helt runda.

Leta påskägg

Att leta påskägg är det bästa som våra barn vet! Men varför bara gömma ett? Vi har i alla fall väldigt många påskägg hemma som barnen har fått från flera olika håll tidigare år. I år tänkte vi återanvänd dessa och gör en rolig lek av det istället. Är det så att barnen ska få påskgodis.. dela upp det så dom får hitta många ägg! Eller använd ”leta påskägg” när det är dags för lördagsgodis någon helg. Vill man ta steget ännu längre så kan man gömma påskägg med olika ledtrådar i eller bokstäver i som sedan leder till ”det riktiga” påskägget.

Spår till påskäggsjakt

Påskharen har varit hemma och lämnat spår efter sig. Så roligt att precis som vid jul med nissen, kunna lägga ut harspår vid påsk när det är dags för påskäggsjakt! Harspåren finns att ladda ner här under. Det finns två färger att ladda ner, grå och gul.

Ladda ner

Övriga aktivitetstips

  • Måla – Skriv ut gratis bilder från internet och färglägg
  • Gör eget påskgodis – både gott och roligt!
  • Påskmemory – Gör eget memory med hjälp av bilder från internet
  • Måla påskägg -alltid kul!
  • Gör egna kvastar
  • Gör egna fjädrar av papper eller tyg

Hoppas ni har fått några bra tips på aktiviteter ni kan göra under påsk ledigheten!


2 reaktioner på ”Påsklekar för barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s