Halloweenlekar 2021

Nu är det dags för halloween igen! Så roligt, och självklart en högtid då det är dags för att leka. Glöm inte följa oss på instagram om ni inte redan gör det klicka här för att komma dit.

För barn

Pumpa bowling

Oläskig halloween lek för barn. Varför inte på ex. ett halloween kalas? Ta 6 eller 10 stycken toarullar eller tomma petflaskor som man klätt i vitt. Måla sedan ögon och mun som spöken på dessa. Ställ sedan upp dom som bowling Antingen 1-2-3 eller 1-2-3-4 om man har 10 st. Låt sedan barnen rulla en pumpa för att få ner toarullarna eller flaskorna.

Kasta ring på häxhatt

Gör några häxhattar av kartong/papper och sätt dom på en större kartongbit eller lägg dom löst på golvet. Ta sedan några klassiska ringar från det klassiska ute ringkastar leken och kasta på häxhattarna. Superrolig klassisk lek men med halloween tema.

Med halloweenögon

På många butiker så brukar det finnas låtsasögon att köpa som är väldigt lika pingisbollar i i sitt utförande. Här har vi tre lekar som passar till sådana ögon.

Öga på flaska

Det man behöver för denna lek är ögon, plastflaskor med vatten och något att balansera ögat på. Det absolut bästa är en cd skiva, men har man inga sådana så funkar en tunn bok eller bricka/skärbräda utan kanter. Starta på ett ställe i rummet och gå med ögat fram till flaskan, balanserandes på skivan sedan ska man försöka träffa flaskhalsen/öppningen och lägga ögat där. Vill man så kan regeln vara att man börjar om från start och måste gå över rummet varje gång man misslyckas eller så har man det som ett moment och att träffa flaskan ett moment.

Blås låtsasöga

För att leka detta så behöver man kartongbitar som man kan sätta som sidor och ett låtsas öga. Man står på varsin sida av bordet (kortsida) sedan lägger man ögat i mitten och börjar blåsa samtidigt. Den som först lyckas blåsa ner ögat på motståndarsidan vinner.

Leta öga

För den här leken så behöver man spagetti och låtsas ögon. Varje deltagare ska ha varsin skål med spagetti. Sedan i varje skål så ska det ligga ett antal ögon som man ska leta rätt på genom att stoppa ner handen. Vill man inte ta spagetti så kan man ta något annat. Man kan ex. ha en bunke och ett skynke över och en massa saker i bunken som man inte ser och där i finns ögon också som man ska leta med handen.

Våra tidigare halloweeninlägg med lekar

Glöm inte kika på det vi lagt ut tidigare där hittar ner fler lektips och lekar att ladda ner:

Fler lekar och skräckfilmslek att ladda ner

Klicka här för att komma till vårt blogginlägg med tips på fler lekar och en lek med skräckfilmstema att ladda ner.

Memory för barn

Klicka här för att komma till vårt inlägg där du kan ladda ner och läsa massa tips på vad du kan göra med vårt memory

Quiz

En halloween quiz är väl aldrig fel? Här nedanför så finns det ett halloween quiz med 12 st frågor att ladda ner. Facit finns också att ladda ner. Lycka till!

Ladda ner

Halloweenskoj

På vår webbshop IMDetail.se så finns det ett roligt häfte ni kan ladda ner med 10 aktiviteter för barn, ex. finn fem fel, vilken ska bort, följ mönstret. Klicka här för att komma dit:

https://imdetails.se/lekar/halloween-aktiviteter-for-barn-digital-produkt


En reaktion på ”Halloweenlekar 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s