Nyårslekar 2022

Då var det dags för årets inlägg med massa tips på nyårslekar! Det har nu blivit en tradition för oss att komma med lektips inför denna högtid/firande! Vilket är så roligt och som vi tror att ni uppskattar 🙂

Nyårsfrågeslinga och nyårshäfte

Nyårsfrågeslinga

Liksom tidigare år så har vi gjort en frågeslinga om året som varit. Frågeslingan finns att köpa i vår webbshop imdetail.se för 19 kr. Klicka här för att komma dit. Psst! Köp frågeslingan tillsammans med vårt nyårshäfte för 50 kr (som du kan läsa mer om längre ner här).

Frågeslingan innehåller:

  • Frågeslinga för vuxna om året 2022 – 10 st frågor
  • Frågeslinga för barn – 10 st frågor
  • Svarstalonger
  • Facit

Nyårshäfte med 5 lekar

Vi har i år gjort ett häfte med nyårslekar som finns att köpa i vår webbshop imdetails.se. Häftet kostar 39 kr (men köps tillsammans med frågeslingan för 50 kr för båda). Klicka här för att komma till häftet. Häftet innehåller:

  • TV-serier 2022 – fyll i seriensnamn och dra till rätt streamingtjänst
  • Närmast vinner – Gissa på en siffra, de lag/den som är närmast rätt svar vinner poängen
  • Bilda ord med ett antal bokstäver på tid
  • Musikquiz med tillhörande spotifylista (länk till spotifylistan hittar du längre ner här men den finns även i bekräftelse mailet när man köpt häftet)
  • Vilken månad hände det? Para ihop rätt månad med rätt händelse under 2022
  • Facit

Länk till spotifylistan: https://open.spotify.com/playlist/3d7aLnKO32pulq74qS08B9?si=XMSAOW5RRv-sr7e4_YEFSA

Fånga mugg med flaska

Den här leken går ut på att varje lag eller varje person har en flaska och sedan ska man kasta upp muggen med rätt sida upp och sedan ska muggen vända sig i luften och man ska fånga den med flaskan. En annan variant är att en person håller i en flaska och en annan person i laget kastar själva muggen.

Samla ihop muggarna

Förberedelse:

Ställ ett antal papp/plastmuggar upp och ner på ett bord, ett visst antal per lag/person. Det bästa är om man har olika färger till olika personer så man lätt ser vilka som hör till vilka. Eller att man har olika bord/person att stå vid.

Utförande:

Här gäller det för varje person att först samla ihop sina muggar i en hög. På given signal så gör personerna detta samtidigt och först klar vinner. Antingen gör man detta en och en eller om man vill så kan man göra alla i laget tillsammans, och då blir det väldigt roligt kaos såklart.

Ta påsen med munnen

Denna klassiker tipsar vi om i år! Allt man behöver är en pappåse och en sax. Ställ påsen på golvet och låt deltagarna turas om och plocka upp påsen med munnen. När alla gjort en omgång så klipper man av en bit av påsen och låter alla deltagare plocka upp den igen. Sedan fortsätter man så tills man åker ut en efter en (alltså att man inte längre når att plocka upp den). Reglerna är att man inte får nudda några händer i golvet eller någonstans. Dom måste man hålla bakom sin rygg.

Tidigare blogginlägg och lektips

Nyårsinlägg 2021

I förra årets blogginlägg tipsar vi om lekar: studsa pingisboll, flytta pompoms, skala godis och rita på ryggen. Klicka här för att komma dit.

Nyårsinlägg 2020

I det här blogginlägget tipsar vi om dessa lekar: Gissa mörk choklad, stapla tärningar och muggar, rulla potatis. Klicka här för att komma till blogginlägget.

Dra till sig glaset

Klassisk lek som är så rolig! Fyll ett glas med vatten, eller annan dryck, nästan ända till kanten. Rulla ut en viss längd toarulle. Ställ glaset längst bort på ändan av papperet. Sedan ska man tävla om vem som kan dra till sig glaset snabbast. Går papperet av, alltså om man drar för fort så det skvimpar ut vatten från glaset, så förlorar man.

Stapla marshmallows

Lek med enkla regler. Varje deltagare ska ha en uppsättning med ätpinnar (chopsticks) och det behövs ett antal marshmallows. På given signal ska deltagarna stapla så många marshmallows dom kan under 1 minut. Den som har högsta tornet vinner.

Hoppas ni har fått massa bra tips till nyår. Gott nytt år!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s