Glasögonfest

Tips på festtema som är enkel att ordna och som garanterat ger skratt: Glasögonfest! Släng inte dina gamla glasögon och solglasögon utan spara. Ta bara bort glaset om dom ex. har blivit repiga. Gästerna kommer uppskatta temat för att det finns oändliga möjligheter på hur man kan tolka glasögonfest och hur glasögonen ska se ut. Samtidigt som det ger friheten för dom gäster som kanske inte vill anstränga sig lika mycket utan helt enkelt bara ta på sig ett par glasögon.

Man kan även använda bågarna till dekoration på festen ex på bordet, på dörren så gästerna hittar eller i en girlang.

Lekar

Blindbock – Använd en av dina gamla skidglasögon exempelvis och tejpa för så man inte ser något. Låt sedan gästerna vara indelad i lag och kör en stafett där man inte ser något. En person ”springer” i taget och dom andra i laget ska guida. Men se upp! Lek inte leken där det kan vara farligt så man gör sig illa.

Quiz – frågelekar fungerar alltid. Leta rätt på låtar som har ordet glasses eller som handlar om glasögon. Ställ frågor om glasögonens historia eller om kända personer som kanske förknippas med glasögon på något vis.

Para ihop – Skriv ut bilder på olika glasögon märken och låt gästerna para ihop rätt båge med rätt kända märke.

Andra tips

Vill man inte/ har man inga gamla glasögon.. Använd ovanstående tips men bytt ut glasögon mot ex. ögonfransfest, slipsfest, hattfest osv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s