Gender reveal

Detta nya fenomen gender reveal har allt mer kommit till Sverige. För att vara ärlig så var det inget vi hurrade för eller tyckte att det var något att anordna. Det var lite ”ånej ännu ett amerikanskt fenomen som ska hit och ta över”.

Men nu har vi ändrat lite åsikt efter att haft en gender reveal själv. Det var jätte roligt att få samla familj och de närmsta vännerna för att få veta könet.

Vad innebär gender reveal?

Vi tar det från början.. Vad innebär en gender reveal? Det innebär att när man är på sitt rutin ultraljud så kan man be barnmorskan skriva ner på en lapp vilket kön bebisen har. Ni som blivande föräldrar får inte veta och ni lämnar lappen till någon som får i uppgift att göra något för att könet ska avslöjas tillsammans med alla gäster. Det kan ex vara en tårta (som är antingen rosa eller blå i mitten) eller så kan det vara en ballong fylld med konfetti i någon färg beroende på kön. Det kan också vara en kartong fylld med helium ballonger så när man öppnar den så flyger det ut massa ballonger i någon färg. Det finns väldigt många varianter på hur själva avslöjandet ska vara, men det allra vanligaste är nog konfetti i en ballong.

Vår gender reveal

Jag (Ida) bjöd in våra familjer och de närmsta vännerna på middag/gender reveal. Vi hade det super trevligt och vi gjorde ingen stor grej av det mer än att vi sågs, åt gott och att vi alla skulle få reda på den nya familjemedlemmen.

Vi är ju två systrar, och den äldre av oss (Ida) skulle få en bebis som gav lappen till den yngre av oss (Malin) som fick i uppdrag att göra överraskningsmomentet. Som gick till såhär:

Malin tyckte inte att ett vanligt överraskningsmoment skulle duga så hon gjorde två ”falska” överraskningar. Det blev otroligt lyckat men också lite smått irriterande att man som mamma sitter och tror att NU får jag veta och sedan … nej..

Först hade Malin gjort en låda med prasselpapper som vi skulle dra en och en. I botten skulle det finnas en som var antingen blå eller rosa… ju längre mot botten vi kom desto mer nervös blev vi. Sedan var den tom helt plötsligt!

Då kom Malin med nästa grej, en ballong som skulle vara fylld med konfetti och vi fick varsin nål. Vi räknade på tre, pulsen steg, och vi smällde den… VIT konfetti kom ut..

Till sist sa Malin att ”nu är det på riktigt” nu kommer ni få veta vilket kön. Hon gick och hämtade ytterligare en ballong. Vi smällde den och det var BLÅ konfetti i, vi skulle alltså få en pojke! Alla i familjen började jubla och kramades.

Bör man ha en gender reveal?

Summan av denna tillställning är att det var super roligt att få veta könet tillsammans med hela familjen istället för att man får reda på det av en okänd barnmorska på ultraljudet. Vi fick också en ”anledning” till att ses och äta en fin middag tillsammans. Vi kan starkt rekommendera en gender reveal för er som känner er tveksam på om ni ska prova eller inte! Det behöver inte vara jätte pampigt och stort, utan det passar lika bra att bara ha familjen på middag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s