Babyshower lekar – Tips på lekar till babyshower

Babyshower blir mer och mer populärt, det känns som det haft ett stort genombrott i Sverige senaste åren. Här har vi samlat lite tips och idéer på lite olika babyshower lekar.

GLÖM INTE FÖLJA OSS PÅ INSTAGRAM DÄR HETER VI FESTLIGATIPS!

Annorlunda babyshower lekar

Vi har tagit fram ett kit med 8 stycken lite kanske annorlunda babyshower lekar. Dessutom får ni tips på 5 stycken rörliga och mer aktiva babyshower lekar. Allt detta kan ni köpa i vår shop: imdetails.se. Klicka här för att komma dit.

Gissa bajset

En klassiker! Smält choklad av olika varianter och lägg i en blöja. Det kommer se precis ut som bajs. Sedan kan man antingen be bara den gravida att smaka och gissa vad det är för choklad eller så får alla göra det. Det beror lite på hur många man är.

Gissa barnmaten

Köp fyra stycken olika barnmatsburkar och låt gästerna gissa vad det är för smak. Gärna ganska varierande men se upp för någon fisk smak.. Kanske inte så trevligt. Längst ned i inlägget finns ett fint underlag man kan skriva ut för denna lek.

Lyckoönskningar

Att få skriva lyckoönskningar till blivande mamman är något som både gäster och mamman kan uppskatta. Det blir ett minne som mamman kan ta med sig och ta fram senare.

Gissa bebis

Också en populär aktivitet på en babyshower är att gissa på hur bebisen kommer ha för längd och vikt när den kommer ut. Samt ex ögonfärg och datum.

Gissa omfång

En annan aktivitet som kan vara rolig är att alla gäster får gissa hur stor mage den gravida har. Detta gör man genom att alla gäster får klippa av ett snöre med gissat omfång. Sedan får alla gäster prova om dom har rätt genom att lägga snöret runt den blivande mammans mage. Den som är närmast vinner. När leken är klar kan man ta ett lite finare snöre och klippa till den verkliga storleken som mamman får spara för att senare kunna ta fram och se hur stor man var.

Gissa gästerna som bebis

En annan rolig lek kan vara att be alla gäster att digitalt eller utskrivet ta med en bild på sig själv som bebis. Sedan ska den blivande mamman gissa vilken bebisbild som hör till vilken gäst.

Para ihop barn med kändis

Som rubriken låter: Skriv ut eller visa digitalt på ex. tvn bebisar och sedan har gästerna ett antal kändisar att välja på att para ihop bebisen/barnet med.

Gör bodys

Låt alla gäster dekorera ett varsitt baby plagg (ex. body). Som mamman sedan får. Fint minne men även en praktisk present!

Blöjmeddelande

Be alla gäster på babyshowern att skriva gulliga meddelanden eller rita roliga bilder på ett antal blöjor. Den blivande mamman får då ett gäng fina och gulliga blöjor att titta på varje gång hon ska byta en blöja.

Blöjbyte

Dela in gästerna i två lag. Sedan är det dags att sätta på en blöja på en av deltagarna i laget.. Men inte med en blöja förstås utan med toapapper. Det laget som gör den snyggaste och välsittande blöjan vinner.

Hur kommer bebisen se ut?

En lek som kräver lite förberedelser. Man behöver ett antal bilder på de blivande föräldrarna och sedan en annan bebisbild som man kan klistra på. Gästerna ska sedan klippa och klistra så bebisen får olika delar från de blivande föräldrarna. Fnissig lek!

Frågeslinga

Vi har även gjort en frågeslinga med bebisfrågor. Den frågeslingan finns att köpa i vår webbshop för 59 kr. Klicka här för att komma dit. Frågeslingan innehåller 13 frågor och man får allt man behöver till (svarstalong och facit).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s