Kalastema – svensk skog och natur!

Vi hade 1-årskalas med tema svensk skog och natur. Kalaset skulle vara utomhus och vi ville få in skogens alla härliga färger och material i dukningen och dekoreringen. Mycket av dekoreringen gjorde vi själva. Nedan finns information om allt pynt vi gjorde och lite tips på dekorering.

Partyhattar

Att ha partyhattar på ett kalas kan aldrig bli fel! Vi gjorde partyhattar till detta kalas med hjälp av naturpapper, stämpel, snöre och guldpenna.

Vi gjorde en kona av papperet, satte fast det med häftapparat. Sedan stämplade vi och målade hornen med guldpenna. Vi satte ett jutesnöre på hatten. Dock blev det inte så bra för det kliade så vi rekommenderar ett annat snöre.

Alla hade roligt åt hattarna, såväl barn som vuxna använde dem. Det blev en fin detalj och en härlig isbrytare att starta kalaset med.

Girlang

Vi gjorde också en girlang där det stod ”ONE” eftersom det var ett årskalas. Man kan också skriva ex. födelsedagsbarnets namn. Vi klippte ut grunden av naturpapper. Sedan tog v i ett grönt papper som bakgrund bakom bokstäverna som vi klippte ut i guld. När vi väl hänge upp den så satte vi dit två kottar på vardera sida för att få en ännu mer natureffekt.

Fotogirlang

På sidan hade vi en till ”girlang” eller dekoration. Det var en fin pinne vi hade hittat som vi hänge upp längst ena väggen. På den pinnen hängde det snören ner med foton på födelsedagsbarnet. Jätte fin detalj som alla gäster gärna ville titta på!

Dukning och servering

Vi dukade med en grön duk och gröna servetter som passade skogens färger. I mitten hade vi träplattor som vi hade sågat ur från ett fällt träd. På dom stod blåbärsris tillsammans med kottar.

Vid serveringsbordet så hade vi en ballonggirlanger som fick pryda ena sidan. Dessa var också i samma färger som resterande.

Även vid serveringsbordet så kunde man se delar av skogen i form av blåbärsris, kottar och träbrickor.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s