Julinspiration med Smartphoto

Detta inlägg är i samarbete med Smartphoto.

Det finns inget mysigare än julen och allt som har med det att göra. Så att få göra detta tillsammans med smartphoto har varit en härlig start på årets julpyssel!

Här nedan hittar ni superbra tips på egna saker ni kan göra inför jul bla. jullek till barnen (ladda ner längst ner), fina produkter som underlättar julstressen, fina paketinslagningar m.m.

Paketinslagning

Att slå in julklappar är bland det bästa vi vet! Det finns så många olika varianter och inslagningar man kan göra så man blir aldrig less på det.

Varje år har man samma problem.. Etiketter.. Hur skriver man på bästa sätt vem det är ifrån och vems paket det är? Här kommer två produkter vi tycker är jättefina och toppen att använda vid jul.

Små paketkort

Fina små kort du enkelt kan sätta på ett paket. Minsta beställning är 10 kort och du kan göra varje kort unikt. Vi valde att göra olika varianter, en där vi önskade god jul hela familjen, vissa kort är bara från barnen osv. Jättefint paketkort som garanterat mormor kommer spara som en extra julklapp och sätta upp på kylskåpet.

För att komma till produkten små paketkort hos smartphoto så klicka här.

Presentetiketter

Dessa etiketter finns i flera varianter att göra. Olika storlekar och former. Så man kan verkligen göra den personlig. Vid beställning får man 24 stycken fina etiketter man kan sätta på paket. Väldig smidigt och roligt att ha personliga etiketter istället för ”vanliga”.

Klicka här för att komma till produkten hos smartphoto.

Julkort

Att skicka julkort är något vi gör varje år. En fin tradition som släkt och familj blir glada över. Vi beställde dessa fina julkort från smartphoto och lade till fint kuvert vid beställningen. Sedan kan man även piffa upp kuverten ytterligare hemma. Här kommer lite tips:

 • Knyt ett fint snöre runt kuvertet eller lägg med en fin grankvist. Se till så det sitter ordentligt om ni postar det eller det bästa – lägg kuvertet i ett annat kuvert.
 • Klistra ihop kuvertet med en lackstämpel. Vi brukar göra lackstämplarna i förväg och sedan när det väl är dags att sätta dit dom så limmar vi på dom med vanligt lim. Det sitter jättebra och man slipper sitta och stämpla när man väl vill att det kanske ska gå lite fort.
 • Gör kuvertet extra fint genom att stämpla en fin ram eller något annat juligt.
 • Ett annat tips är att göra kuvertet lite lyxigare genom att klä in insidan, så när man öppnare så har det en fin insida.

För att komma till julkorten hos smartphoto så klicka här.

Julgransdekoration i trä

Vi hittade så himla fina dekorationer på smartphotos hemsida som verkligen är personliga. Det är julgranskulor i trä. Man beställer dom i set om 4 stycken. Tänk vad glad farmor & farfar och mormor & morfar skulle bli om dom fick barnbarnen att hänga i julgranen varje år! Eller om man beställer till sig själv så är det väldigt roligt för barnen (och en själv) att hänga upp dom varje år och se hur barnen växer.

Detta är verkligen ett julklappstips! För att komma till produkten hos smartphoto så klicka här.

Egen julgirlang

Vi har gjort en egen julgirlang. En girlang som man kan återanvända vid nyår och kanske till och med nästa år. Så här gör man:

 • Klipp ut ett antal vimplar (så lång som du vill ha girlangen). Välj en färg som kanske passar både nyår och jul om du vill ha den hängandes länge.
 • Ta sedan klistermärken eller bilder på saker som hänt under året. Vi har beställt klistermärken från smartphoto som vi satte på girlangen.
 • Sätt sedan dit ett antal andra saker, mellan vimplarna, som är julrelaterat i girlangen för att få en fin och julig effekt. Exempel så sådana är. julgranskulor, kottar, glitter m.m. Vi har i vår girlang använt granris och sedan gjort pepparkaksgubbar av brunt papper och ritat dit med vit penna.
 • Sedan när det börjar närma sig nyår och man kanske vill ha kvar girlangen med årets minnen. Då byter man bara ut julsakerna mot saker som passar vid nyår (ex. guldiga och silvriga saker), eller som vi gjort klippt ut stjärnor. Stjärnorna finns att ladda ner längst ned i blogginlägget.
 • Vill man återanvända girlangen nästa år så ta antingen bort klistermärkena (om man har sådant material) eller sätt helt enkelt över med nya klistermärken nästa år.

För att komma till klistermärkena vi använda från smartphoto så klicka här.

Jullek för barnen

Hur stressigt kan det inte vara vid jul när barnen tjatar om att dom vill att tomten ska komma eller att maten ska bli klar eller att kalle anka ska börja. Då har vi en jättebra lek som ni kan ladda ner längst ned på sidan. Vi har beställt fotomagneter från smartphoto för att göra den här leken. Så himla roligt för barnen att kunna stå i köket och pyssla på med detta när vuxna i sin tur lagar maten! Vill man inte ha magneter så går det bra att skriva ut det på papper också och kanske sätta fast en kartong bakom för bättre hållbarhet.

För att komma till magneterna vi beställde från smartphoto så klicka här.

Detta kan man göra med leken/magneterna

 • Para in dom i former: Ta bilderna med en trekant, en fyrkant och en cirkel och be barnen sedan para ihop resten med rätt form.
 • Para in dom i kategorier: Magneterna är indelade i olika kategorier. Leksaker, julrelaterat, kalasrelaterat och former. Be barnen att sätta ihop dom i rätt kategori.
 • Tre i rad: Ta varsin sorts kategori: Ex en tar former och en tar julsaker – spela sedan tre i rad med hjälp av spelplanen som finns att ladda ner längst ned i blogginlägget.
 • Sagostund: Be barnen att hitta på en rolig saga med tre av korten som dom sedan ska berätta för dig. Antingen väljer du tre kort eller så väljer barnen tre kort själv.
 • Vad tänker jag på: Se om barnen kan lista ut vad du tänker på. Ex. säg först ”jag tänker på något fyrkantigt”. Då ska dom ta fram alla fyrkantiga saker. Säg sedan ex. ”något som har gult i sig”. Två av sakerna är gula så då kan dom ta bort två till. Säg sedan ex. ”barn kan leka med den”. Då finns det bara en sak kvar, klosslådan.

Material att ladda ner

Hoppas vi har kunnat bidragit med massa fina tips och inspiration inför julens bestyr! Här nedan ser ni material ni kan ladda ner till leken.

Först är det bilderna en och en ifall man vill använda dessa tillsammans med smartphotos magneter (resten av materialet hittar du längre ned):

Här under hittar du bilderna samlat i en pdf ifall du vill skriva ut på papper samt tre-i-rad papper du kan skriva ut och sätta på kylskåpet. Vi har också lagt till mallen till stjärnorna vi använde vid nyårsgirlangen:

Publicerat i Jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s