Pärlad jul – fina dekorationer av pärlor

Detta inlägg är i samarbete med Playbox.

Att göra fina dekorationer till jul är inget ovanligt och det är något som vi tror alla gör. Att göra dekorationer av pärlplattor är något som hela familjen kan vara med på och det blir så fint! Här nedan presenterar vi olika typer av dekorationer man kan göra av pärlplattor. Pärlorna vi använt är ekologiskt framtagna av bioplast gjort på sockerör och dom finns hos playbox.

På bordet

Servettring

Vi gjorde fina servettringar. Det enda man behöver göra då är att pärla en rak linje. Sedan är det viktigt att man böjer den när man stryker. Man stryker en sida av pärlplattan sedan böjer man den medans den är varm och lägger den i ex. ett glas och låter den svalna där.

Vi ”piffade upp” servettringen genom att knyta ett snöre runt den och lade dit en grankvist. Men det går lika bra utan. Tips är att göra servettringen neutral så kan du använda den vid flera tillfällen under året och kanske bara byta ut snöret du knyter den med.

Bordsdekorationer

Vi gjorde dekorationer att ha ex. mitten på bordet eller på varje persons tallrik vid dukningen. Vi dekorerade dessa med fina kristallstenar i silver som finns att köpa hos playbox.

Dessa varianter går också väldigt bra att hänga upp med snöre i exempelvis granen eller fönster.

I granen

Vi gjorde flera varianter av dekorationer som man kan hänga i granen eller någon annanstans där det passar.

Pepparkakor

Det är så fint att hänga upp pepparkakor i julgranen. Nu gjorde vi dessa av pärlor istället för pepparkaksdeg. Dom blev väldigt fina! För att göra dom ännu mer lik pepparkakor så sydde vi med vanlig sytråd så det såg ut som glasyr.

Polkagrisstänger

Detta var så lätt att göra! Det enda du behöver är en pärlplatta som är format som ett hjärta, då blir dom bäst. Det går säkert att göra med en fyrkantig pärlplatta också men tror dom blir lite mer ”fyrkantig” i formen då”. Dom går jättebra att bara hänga på en gren direkt. Vi dekorerade även dessa med kristallstenarna från playbox.

Dekorationshjärtan

Vi gjorde även hjärtan av pärlplattor och sydde mönster i som blev fina dekorationer. Tänk på att använda ganska tunn tråd för att det ska bli lätt att sy och att inte stryka pärlplattorna för mycket så hålen blir så små.

Paket och kort

Vi gjorde även dekorationer som passar att ha på paketen som dom är. Men man kan även sätta dom på kort och göra julkort av dom. Här var barnen aktiva och tyckte det var väldigt skoj att göra många små pärlplattor och dom hade många idéer vad det skulle vara och vilka dom skulle ge dom till.

Olika kort vi gjorde med naturpapper och pärlplattor
Dekorationer till paket

Det är lite av tjusningen med pärlplattor.. att man kan bygga så mycket olika saker och det kan passa till så många situationer och ändamål. Det är även en aktivitet som vem som helst kan tycka är roligt, stora som små.

Alla pärlor, snören och kristaller som finns på bilderna kommer från playbox. Gå gärna in på deras hemsida för att få mer pysselinspiration. Hoppas ni fick lite inspiration vad man kan göra för fina pärlplattor till jul!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s