Göra saker tillsammans på distans

Det är så många kalas och fester inställda och många väljer att hänga med varandra på distans. Här kommer massa tips på lekar och andra aktiviteter man kan göra fast man inte är med varandra och tips på saker man kan göra hemma själv. Glöm inte följa oss på instagram: festligatips för att inte missa liknande uppdateringar.

Korta och snabba lekar

Utmana dem på andra sidan skärmen på korta och enkla lekar som inte kräver mycket förberedelser. Kör en fem kamp eller ta en lek som passar er! Är man osäker på ex. att det kan vara fördröjningar och liknande så får man se till att klocka eller göra om lekarna så inte tiden är viktigast.

Flytta kort

Det man behöver för denna lek är vanliga spelkort och sugrör. Varje person ska sedan med hjälp av sugröret flytta ett antal kort (ex. 10 st) från en hög till en annan. Det gör man genom att suga i sugröret och flytta ett kort i taget. Snabbast vinner.

Bygga torn

Till denna lek behöver man ett antal papptallrikar och pappmuggar. Här gäller det att bygga torn. Försten att bygga en speciell höjd vinner. Börja med en mugg, lägg sedan en papptallrik på. Lägg sedan två muggar på den och sedan en papptallrik. Upprepa en gång till. Snabbast vinner. Vill man inte köra på tid så kan man tävla genom högsta tornet vinner.

Gå ett varv runt

Här behöver man ett gäng pappersmuggar. Ena muggen behöver på något sätt sticka ut. Ex att man ritar eller skriver något på den. Varje person som ska göra leken behöver 12/15 muggar var. Alla muggar ska vara staplade i varandra sedan ska man ta en och en mugg och byta plats. Den översta muggen ska vara den markerade. Man börjar med att ta den och lägga den längst ned. Sedan fortsätter man så tills man har den markerade muggen längst upp igen. Snabbast vinner.

Stapla muggar

Varje person som ska tävla ska ha 15 muggar var. Sedan gäller det att bygga ett torn och sedan tillbaka igen. Bygg ett torn med muggar börjar med 5, sedan 4, sedan 3, sedan 2, sedan 1. När man har gjort klart tornet så gäller det att ta ner tornet igen snabbt och lägga alla muggarna i en stapel igen.

Leken – Mest överens vinner

Denna lek spelar man bäst en och en. Alla behöver varsina lappar med alla namn. Är man ex. sex personer så behöver man sex lappar med alla namn, ett namn på varje lapp. En person läser upp frågan sedan lägger man den lapp (det namn) man tänker svara så ingen annan ser. Exempel på en fråga är ”vem gillar tårta mest?”. Sedan ska alla svara vem i sällskapet man tror gillar tårta mest. Förslag på frågor finns att ladda ner längst ned.

Poängräkning

Man får poäng genom att svara lika som någon annan. Ju fler som har svarat samma som du desto fler poäng. Någon i sällskapet får hålla koll på poängen. En poäng per samma som svarat. Noll poäng om man inte svarat samma som någon annan.

Alternativ till leken

Vill man leka leken utan lappar så kan man starta ex. en messenger chat på facebook och be alla att skicka sitt svar där (viktigt att man räknar ner så alla skickar sina svar samtidigt). Detta kan underlätta vid poängräkningen. Vill man så kan man också bara göra det för skoj skull utan poängräkning!

Detta är en rolig lek där man kanske lär känna varann lite bättre, som framkallar skratt och som gör att man kan socialisera på distans!

Våra tidigare lekar på bloggen som också passar på distans

Kex i pannan

En klassisk lek som även passar på distans. Lägg ett kex i pannan och försök få ner det till munnen utan att hjälpa till med händerna. Tappar man det så får man börja om. Snabbast vinner.

Stapla muggar med en ballong

Denna lek tipsade vi om i inlägget för nyårslekar. Ställ ut alla muggar på bordet så dom står en och en (ej uppochner utan åt rätt håll). Varje person ska ha en ballong. När leken börjar så gäller det för varje spelare att flytta alla muggar så dom hamnar i varandra i en hög. Det gör dom genom att blåsa upp ballongen i muggen – flytta muggen – blås sedan ur luften när man är ovanför högen man ska göra. Ta tid eller snabbast vinner.

Hitta ord

Utmana dom på andra sidan skärmen på leken hitta på ord. Ha ett antal bokstäver och sedan gäller det att på en viss tid att komma på så många ord som möjligt på den tiden. Vill man inte hitta på bokstavskombinationer själv så har vi två stycken man kan ladda ner i blogginlägget som ni hittar om ni trycker här.

Tips på onlinespel

Det finns en uppsjö av appar, tv-spel och dataspel som man kan spela online tillsammans. Här nedan kommer två exempel som vi rekommenderar att prova:

Guess who? – det klassiska spelet där man har varsin bricka och ska gissa vilken den andra spelaren har för figur. Klicka här för att komma dit.

Bingo – Starta din egen bingo och bjud in vänner! Klicka här för att komma dit.

Andra aktiviteter

Ibland kanske man vill göra saker tillsammans men man kan inte ses. Då kommer här nedan lite tips på vad man kan hitta på hemifrån! Sitt på varsitt ställe och diskutera det ni ser/läser.

Museum i Sverige

Det finns många museum i Sverige som visar delar av utställningar, videos på youtube, 3D varianter av museet m.m. Här nedan är några exempel och var man kan hitta information.

Hallwylska museet erbjuder museet hemifrån i 3D. Tryck på länken nedan för att komma dit.

Hallwylska museet i 3D

Tekniska museet har en hel del roligt att upptäcka på deras hemsida, både för barn och vuxna. Klicka här nedan för att komma dit.

Tekniska museet hemifrån

På hemsidan nedan hittar ni alla Sveriges museum och vad dom har att erbjuda digitalt.

En lista över Sveriges museum digitalt

Utomlands

Det finns massa museum och andra ställen runt om i världen som har digitala lösningar. Här nedan ser ni ett urval av vad som finns.

Sandiego zoo har fina live webkameror som visas dygnet runt från olika inhägnader.

Webkameror från Sandiego zoo

Georgia aquarium har också livekameror från inhägnader.

Livekameror från Georgia aquarium

Louvre erbjuder virtuella turer.

Klicka här för att komma till Louvre

Det finns även många youtube klipp där man kan åka berg-och-dal banor från många olika parker runt om i världen. Så glöm inte att kolla in det utbudet. Här nedan är ett exempel.

Frozen ride from walt disney world

Se film tillsammans

Man kan även se film tillsammans på distans. Genom att parkoppla ihop, så när en av er pausar så pausas det för båda m.m. Detta funkar med netflix, HBO och disney+.

Klicka här för att komma till hemsidan och för att se hur man gör.

Ladda ner

Här nedan kan ni ladda ner frågor till mest överens vinner. Hoppas vi har kunnat ge er lite tips och idéer på vad man kan göra på distans tillsammans!


3 reaktioner på ”Göra saker tillsammans på distans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s