Lekar till alla hjärtans dag

Vid alla tillfällen man kan ska man leka på! På alla hjärtans dag så är man oftast med sina nära och kära. Vad passar då inte bättre än att hitta på några roliga aktiviteter tillsammans. Här nedan har vi 5 olika aktiviteter man kan göra på alla hjärtans dag. Två av dom har material att ladda ner längst ned.

Följ oss på instagram: festligatips. För att inte missa när vi lägger ut nya lekar!

Sant eller falskt

Vad kan du om alla hjärtans dag? Längst ned på blogginlägget så finns det en sant eller falskt lek att ladda ner som handla om alla hjärtans dag.

Rita på ryggen

Vad passar inte bättre än en par lek på alla hjärtans dag? Denna lek behöver man vara två på. Den är lika rolig att göra två vuxna som att göra den med sina barn.

Såhär gör du

Du behöver två papper och två pennor. Man ska stå som på bilden nedan. Sedan ska den som står längst bak rita ex. ett streck på sitt papper sedan ska den som står framför försöka gissa vad personen bakom har ritat. Sedan håller man på så tills man är klar. Ex. kanske personen som står bakom har tänkt att det ska bli ett hus, och ritar ett streck i taget. Men personen framför kan ha tolkat det helt annorlunda och ritar något helt annat.

Kärleksdörr

Denna idé hittade vi på nätet. När det är dags för alla hjärtans dag – sätt upp ett stort papper på någon dörr i huset. Rita ett hjärta för varje familjemedlem under dagen så får man gå dit och skriva snälla saker om varandra eller rita något (om man inte kan skriva). Ett roligt och gulligt sätt att sprida kärlek till varandra på.

Godisleken

Här gäller det att tävla om godis! En av de högtider vi äter mest godis på är alla hjärtans dag, så varför inte göra det till en rolig lek.

Köp ett visst antal godisar, det får gärna vara flera sorter men minst två sorter behövs. Lägg alla godisar i mitten på bordet. Ta sedan en tärning och det tärningen visar det får man göra:

 1. Ta en godis från högen
 2. Ta två godisar från högen
 3. Ta en godis från en medspelare
 4. Byt en godis med en medspelare
 5. Stå över en omgång
 6. Lägg tillbaka en godis i högen

När godishögen i mitten är slut så är spelet slut. Den med flest godisar har vunnit – eller hur? En lapp som man kan lägga på bordet och titta på (så man vet vad man ska göra på tärnings slagen) finns att ladda ner längst ner i blogginlägget.

Skjuta hjärtan

Denna kräver lite förberedelser men är rolig och enkel att förvara/göra till andra tillfällen också.

Det du behöver är

 • Wellpapp
 • Två gummiband
 • Sax
 • Pappersmuggar
 • Burk
 • Färgade pennor/papper (om man vill)

Gör så här

Klipp wellpappen i bitarna som du ser nedan på bilden. Lägg sedan ihop alla bitar utom den som ser ut som ett T. Ta först den hela biten, sen de två smala bitarna på sidorna och sedan den med ett hål längst upp. Klipp sedan till kanterna så det blir en fyrkant. Ta sedan biten som ser ut som ett T och stoppa in den i hålet. De två gummibanden sätter man sedan på varsin sida.

Vill man skjuta på en stapel med muggar så behövs det något tyngre – ex mynt. Men se då upp för det skjuter ganska hårt!

Vill man skjuta hjärtan så klipp ut ett antal hjärtan i wellpapp. Placera en behållare liggandes och försök träffa genom att skjuta hjärtan. Eller ta en wellpapp kartong och klipp ett antal hål i som man ska träffa – mindre hål = mer poäng.

Man skjuter genom att lägga föremålet ex. ett hjärta i hålet och sedan spänner man genom att dra i kartongen som är format som ett T.

Ladda ner


En reaktion på ”Lekar till alla hjärtans dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s