Våra 5 bästa paketinslagningstips

Att slå in presenter är ingen konst kanske man tänker. Men efter en del erfarenhet och tester så har vi här kommit fram till våra 5 bästa tips när det gäller paketinslagning som gynnar miljön, din tid, resultatet och din plånbok. Hoppas du hittar några tips du kan ta med dig!

Återbruk

Det finns sååå mycket i hemmet som man kan slå in presenter i. Här nedan har du några exempel på saker du kan använda som är bättre för miljön:

  • Tyg
  • Servetter
  • Papperspåsar som man köper på matbutik
  • Tidningspapper
  • Hushållsrulle
  • Tapetrester

Former

Det är så lätt att hamna i tänket att man ska ha fyrkantiga paket. Men det finns så många fler former man kan använda sig av. Du kan exempelvis göra:

Presentsnöre

Har man slut på presentsnöre eller om man hellre vill använda papper istället för plastsnöre så kan man göra eget presentsnöre av presentpapper. Man klipper bara smala remsor och krullar dom precis som vanligt.

Presentpapper

Vårt absolut bästa tips när man köper presentpapper är att köpa enfärgade sådana. Gärna naturpapper i form av presentpapper. Det är så mycket lättare och roligare att dekorera själv. Samt att man har fler användningsområden för det.

Tejp

Det finns så mycket att tänka på när det gäller tejp. Dels så finns det tejp som är utvecklad för att synas så lite som möjligt. Dom är framtagna just för paketinslagning.

Det är också viktigt att tänka på att försöka tejpa så lite som möjligt så det är lättare för näst person att kunna återanvända presentpapperet.

Washitejp är något som är bra att använda vid paketinslagning – dels för att det är fint att dekorera med och dels för att det fäster inte lika bra vilket gör att det är lättare att ta bort så man kan återanvända papperet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s