Påsklekar för alla

Nu är det påsk och då är det lekdags! Här nedan har vi samlat ett antal lekar som passar lite äldre och vissa för hela familjen! Vill man ha tips på lekar som bara passar barn så tryck här.

Glöm inte att följa oss på instagram: festligatips för fler liknande tips!

Påskhäften

Vi börjar med att tipsa om våra två fantastiska påskhäften vi har i vår webbshop. Båda häftena är fyllda med aktiviteter!

För att komma till påskhäftet för vuxna – KLICKA HÄR – det innehåller 5 kluringar/tävlingar.

För att komma till påskhäftet för barn – KLICKA HÄR – det innehåller 10 pyssel för barn.

Äggstafett

Klassiker! Varje deltagare tar en sked i munnen och balanserar ett ägg på skeden och rundar en bana. Detta kan man göra inomhus eller utomhus. Gör man det inomhus så se till att ha kokta ägg!

Rulla ägg

Istället för den klassiska leken som ovan så ska man ta ett kokt ägg och rulla den med hjälp av näsan på golvet. Tävla ex. två och två och sätt upp en bana med start och mål som man ska rulla den igenom, som ni vet så är ägg inte runt så det är klurigare än vad man tror.

Blåsa fjäder

Samma princip som ovan – en bana eller en rak linje. Tävla två och två om vem som först kan blåsa en fjäder över mållinjen. Vill man så kan man göra det till en stafett.

Undvik ägget!

Så rolig och kletig lek! Man lekar två och två. Det man behöver är en plastlåda och ett okokt ägg. Lägg ägget under lådan. Turas sedan om att slå på lådan i snabbtakt. När det är ens tur att slå så kan man välja att slå eller att lyfta med sig lådan, då gäller för den andra att inte slå på ägget utan på sidan om. Man fortsätter utan uppehåll, alltså om man plockat upp lådan och den andra personen inte slagit på ägget så ställer man ner lådan igen på sin tur, men slår den andra personen på ägget så förlorar den.

Man kan göra denna lek med ett kokt ägg, grädde eller något annat om man inte vill krossa ett okokt ägg. Film på hur detta funkar finns på vår instagram.

Häxstafett

Den här leken funkar bäst utomhus men har man utrymme inne så funkar den där också. Varje lag behöver en kvast var gärna lång om det är många. Först springer en från varje lag med kvasten (eller pinnen) mellan benen genom banan, när den personen kommer tillbaka så hämtar den upp nästa lagmedlem och sedan springer dom varvet. Sedan hämtar dom nästa medlem osv. När hela laget sitter på kvasten och har sprungit banan så vinner det laget.

Variant med färre personer

Är man få personer (ex. bara familjen) så kan man istället tävla genom att man springer ett varv genom banan sedan när man kommer tillbaka, så istället för att hämta nästa person så sätter man på sig ett klädesplagg ex. häxhatt. Sedan springer man igen och sätter på sig nästa klädesplagg. Den som vinner är den som fått på sig alla plagg och kommit i mål.

Charader

Hur roligt är det inte med charader! En påsk inspirerad charader finns att ladda ner här nedan. Man kan antingen välja att göra charader ståendes och visa med kroppen. Eller så kan man välja att rita och gissa. Så skriv ut leken här under – klipp ut alla kort och lägg i en låda och låt leken börja genom att man i tur och ordning drar ett kort.

Ladda ner

Här laddar du ner charader korten

Hoppas ni har fått några tips på roliga påsklekar som ni kan leka under påskledigheten! Kommer ni på fler lekar ni skulle vilja fylla på med så skriv gärna till oss: festligatips@gmail.com!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s