Djungelkalas

Ett av de roligaste kalasteman som vi har gjort är djungelkalas. Det fanns så mycket man kunde pyssla med detta tema. Och man kan använda fantasin och använda mycket man redan har hemma.

Pyssel vi gjorde själva

Det var mycket vi gjorde själva när det gällde dekorationerna till vårt djungelkalas. Färgerna vi använde var ”typiska djungelfärger” brunt, mörkgrönt och beiget.

Muggar

Muggarna är pappmuggar som är köpt på vanlog matbutik. Dom dekorerade vi med tjockt juteband som vi limmade fast med en limpistol. Och utanpå det knöt vi fast ett tunnare jutesnöre. Det blev väldigt djungelaktigt om du frågar oss 🙂

Papegoja till djungelkalaset

Vi gjorde en papegoja av bland annat silkespapper. Vi gjorde en pompom först. För att se hur man gör en sådan så klicka här. Sedan dekorerade vi pompomen med ett papegoja huvud, svans och vinge. Detta är gjort med vanligt färgat papper.

Kikare

Kikarna som vi bland annat dekorerade med och som även gästerna fick använda ”i djungeln” är gjorda av toarullar och kartong.

Först lindade vi in toarullarna med papper och sedan för att få lite mellanrum mellan toarullarna så limmade vi fast två kartongbitar. Sedan dekorerade vi allt med ett papper som passade in på temat.

Skyltar till fikat på tema djungel

Skyltarna var väldigt enkel att göra. Vi gjorde det av svart papper som vi vek på mitten. Sedan tog vi annat papper på temat och satte dit. Vi skrev sedan med vit penna.

Lianer

Lianer är ju väldigt typiskt för djungel. Lianerna som vi dekorerade bordet och serveringsbordet med gjorde vi av papp som man får i kartonger när man ex. Beställer hem något med posten. Vi hade sparat dom en längre tid och nu satte vi ihop dom och virade dom hårt så dom blev smal.

Övrigt vi dekorerade med

Det som vi dekorerade med också – som vi inte har gjort själv var bland annat blad som vi hade köpt från en butik. Vi dekorerade också med barnens gosedjur och plastdjur dom hade sedan tidigare. En pappers ananas och riktiga bananer blev också fina dekorationer. Vi använde beigea och gröna dukar, vilket passade temat bra.

Vad vi serverade till vårt djungelkalas

Det finns så mycket roligt man kan servera på ett djungelkalas. Vi valde detta:

  • Ormägg (vindruvor)
  • Kvistar (choklad fingrar)
  • Giftiga ormar (godis ormar)
  • Djurbajs (choklad godis)
  • Kärleksmums
  • Köpta kakor

Vi hade även dessa som alternativ men som vi valde bort:

  • Tigersvansar (cheeze sticks)
  • Giftormar (godis ormar)
  • Muffinsar med vitt och svart frosting så det liknar en zebra.
  • Mandariner som man ritar till tigrar.

Lekar och aktiviteter till ett djungelkalas

De lekar vi hade var bland annat att man skulle mata apan med frukt.

Vi gjorde en apa på en stor kartong bit. Sedan klippte vi hål vid munnen så man kunde kasta frukter i där.

Vid själva leken så lade vi en streck på golvet som man skulle stå bakom. Vi tog tygfrukter barnen hade hemma som man skulle kasta. Flest frukter i munnen vann (eller bara för skoj skull).

När det var dags för fiskedamm så hade vi gömt ett antal djungelgodsedjur i ett rum i huset. Sedan fick barnen leta reda på alla dom godsedjuren för att få fiska i fiskdammen.

Hoppas ni fick lite inspiration hur man kan göra ett djungelkalas! Glöm inte följa oss på instagram: festligatips eller skicka ett mail till oss (festligatips@gmail.com) om det är något ni undrar över eller vill ha hjälp med.

Fler kalasteman

Vi har gjort massor av andra barnkalas! Kika gärna in dom blogginläggen. För att komma till kategorin kalasteman så klicka på länken nedan:

https://festligatips.com/category/kalas-festteman/


En reaktion på ”Djungelkalas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s