Bra och roliga saker att ha i en sommarstuga

Det här inlägget är i reklamsamarbete med smartphoto.se.

Bästa stället på jorden enligt många, dom som verkligen ser stugan som ett ställe man kan slappna av och semestra på. Men hur kan man göra den tillvaron extra mysig? Här kommer våra tips och trix att tänka på när det gäller saker som är bra att ha och mysiga att ha i en sommarstuga för att göra semester känslan ännu bättre!

Utespel

Ute spel är ett måste för att överleva en sommar i vår stuga. Och det är spel som alltid får stanna där så man inte glömmer ta med och slipper släpa fram och tillbaka. Här är tips på lite utespel att ha:

  • Kubb
  • Boule
  • Krocket
  • Pilkastning
  • Luftskytte
  • Kasta ring
  • Badminton
  • Boll

Inomhusaktiviteter

Ibland måste man vara inne även på sommaren. Eller vill ha aktiviteter att göra på kvällen. Då är spel och pussel väldigt bra. Vi gjorde ett eget pussel på smartphotos hemsida. Jätteroligt att lägga ett pussel på en själv. Vill man inte göra ett sådant så åk på loppis och köp ett gäng pussel. Klicka här för att göra ditt eget pussel.

Vi gjorde även en egen kortlek (löjliga familjen) hos smartphoto med bilder på familjen. Jätte mysigt att ta fram varje sommar och spela. Klicka här för att komma till smartphoto så ni kan göra en egen kortlek.

Annars är ju en vanlig kortlek, Uno och skip bo att rekommendera!

Vi brukar också låta dom där korsordstidningarna som man aldrig lyckades göra klar i julas eller andra tidningar som man kanske inte hunnit läst ligga kvar i stugan. Då finns det alltid tillhands för någon om dom har tråkigt.

Barnaktiviteter

Har man barn som brukar besöka stugan så kan det vara härligt att ha lite leksaker till dom. Vi är två barnfamiljer i vår stuga. Vi brukar inte släpa på leksaker fram och tillbaka. Utan istället har vi gjort en rensning hemma och helt enkelt tagit dit lite leksaker som får bo där. Vi har bland annat alla leksaker från snabbmatställen i stugan. Det är ju leksaker som inte alls känns roliga hemma. Men kommer man till stugan och får se dom sällan, ja då minsann är det roliga leksaker!

Vi har också tagit dit lite målarböcker och tidningar som barnen kan göra som lugnare aktivitet. Finns också en del att fixa på loppis när det gäller barnsaker som passar bra i en stuga.

Markerade glas

Vi har ingen diskmaskin i stugan. Gissa om glas med namn sparar på disktid! Vi har köpt våra på smartphoto med gravyr på allas namn. Dom är så fina och rejäla. Det finns även andra varianter än dom vi köpt. Ett annat alternativ är att ex knyta band med namn eller sätta klistermärken på varje mugg och skriva namn på. För att göra dina egna muggar så klicka här för att komma till smartphoto.

Filtar

Som vi använder filtar i stugan! En väldigt viktig sak som är bra att ha då man är mycket ute. Har man mycket filtar hemma så kan man ta det till stugan. Eller köp billiga filtar och ladda upp med!

Matlådor och påsar

Redskap i köket i en stuga brukar kunna vara lite sisådär, i alla fall i vår ibland. Utrustat kök är viktigt för att man ska kunna slappna av och inte behöva tänka på att ex. behöva hand vispa grädden. Något som speciellt brukar vara lite kris för oss är matlådor och påsar. Gör en rensning i erat riktiga hus så kommer ni garanterat hitta matlådor som skulle göra sig bättre i en stuga eller påsar som bara ligger. Och har man inte det – samla på er ett gäng matlådor under en tid innan det är dags att flytta till stugan.

Handdukar och sängkläder

Alltid bra att ha! Vem har inte många uppsättningar av sådant hemma. Ta några till stugan och ha ifall man får oväntat besök eller om någon har glömt ta med. Låt ett par extra tandborstar också finnas ifall man behöver.

Fina detaljer

För att göra vår stuga extra mysig så brukar vi ha några detaljer som väcker extra känslor och minnen i oss. Så när man öppnar stugan för våren så ser man dom där små detaljerna/ inredningen som bara finns där och inte hemma. Vi har gjort fina värmeljushållare på smartphotos hemsida där det står vår stugas namn. Väldigt fin detalj i stugan! Klicka här för att komma till den produkten hos smartphoto.

Förbandslåda

Ett ställe i stugan dit man kan vända sig om någon ex gjort sig illa eller fått för mycket sol. Det är viktigt med en förbandslåda men det är kanske många som nöjer sig med lite plåster och sårsprit. Men det mest vanliga åkommor (enligt oss) är att man druckit för lite vatten eller får en sticka i fingret. Varför inte utöka lådan med vätskeersättning och pincett?

Hoppas ni har fått lite tips på bra saker att ha i en sommar stuga!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s