Grilltips och smarta hacks inför sommaren

Det finns så mycket grilltips att ta del av på internet! Många är väldigt bra och som vi själv använder flera gånger. Här har vi listat tre grilltips att ha koll på till sommaren som vi gillar väldigt mycket!

Glöm inte följa oss på instagram: festligatips så ni inte missar nästa gång vi lägger upp liknande tips.

Grilla sparris på bästa sätt

Detta sättet att grilla sparris på är toppen bra! Vi brukar ofta grilla sparris, det är så gott med salt och olja på. Men det som är jobbigt är att vända alla dessa sparris på grillen. Med detta lifehacket så slipper du det!

Ta en grillpinne och och trä alla sparris på den med den tjocka sidan. Sedan är det bara att lägga på grillen och vända alla sparris samtidigt genom att ta tag i ändan på grillpinnen!

Enkelt tips för att slippa få köttet att fasta på grillen

Detta knepet gör vi varje gång vi grillar! Det funkar verkligen så bra! Allt man behöver är en halv rå potatis. Sätt den på en gaffel och stryk potatisen på grillgallret med inne sidan medans gallret håller på att bli varmt. Stärkelserna från potatisen kommer minska risken för att det fastnar saker på gallret.

Kolla gasolen i tuben på ett enkelt sätt

Det här lifehacket är toppen att använda på gasoltuber om man vill kolla nivån på gasolen. Det är ju annars omöjligt känns det som. Visst det går att ställa den på en våg för att kolla vikten också. Men det här känns enklare.

Ta en hink med varmt vatten. Häll hinken på sidan om gasoltuben och känn sedan med handen. Där det är kallt, där är gasolen. Resten av flaskan kommer kännas varm, där det alltså bara är luft.

Gör ren grillen med folie eller lök

Ett smart sätt att rengöra grillen på efter man grillat klart. Det är att ta en boll med aluminiumfolie (gärna någon du redan använt så man tänker på miljön) och sedan gnuggar man på grillen medan den fortfarande är varm. Vill man inte använda folie så kan man använda en halv rå lök istället.

Hoppas ni fick lite tips som kan underlätta grillsommaren. Har ni fler tips som maila gärna oss: info@festligatips.com


2 reaktioner på ”Grilltips och smarta hacks inför sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s