Smart hacks till fredagsmyset

Vad gör man när man inte har någon skål? Eller ingen klämma att sätta ihop påsen med? Eller när sugröret åker upp från burken hela tiden? Här nere visar vi 4 stycken tips (och en film) på smarta lifehacks som underlättar vardagen.

Popcornpåsen till en skål

Om man gör popcorn och ska dela den med någon. Då tycker i alla fall vi att det är jobbigt att stoppa ner handen i ena endan som man brukar öppna (om man inte har en skål såklart). Då är det mycket bättre att klippa upp ena sidan, så blir påsen som en skål. Som på bilden nedan:

Chipspåsen till en skål

Om man istället har en chipspåse men ingen skål. Då kan man göra den till en skål genom att rulla upp botten på påsen så chipsen hamnar längst upp. Det funkar riktigt bra, och påsen får en stabil botten så den kan stå upp också.

Sugrör åker upp i burk

Detta är en klassiker – om man har sugrör i en burk så åker det väldigt lätt upp och ibland ur. För att hålla den på plats så kan man använda burkringen för att hålla den på plats. Som på bilden nedan:

Stänga påse utan påsklämma

Ett dilemma om man inte har något att stänga påsen med. Då kan man lätt göra så som vi visar på filmen längst ner i blogginlägget. Då stängs påsen och allt håller sig på plats – även om du vänder påsen upp och ner.

Alla fyra smarta hacksen hittar ni på filmen nedan. Glöm inte följa vår youtube kanal så du inte missar liknande klipp!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s