Baka pepparkakor både smart och smidigt

Att julbaka kan vara både jättemysigt och jättejobbigt samtidigt. Här har vi lite tips och idéer på hur man kan göra pepparkaksbaket smidigare men även tips på hur du kan dekorera dina pepparkakor.

Bakmatta

Det är så smidigt att baka med bakmatta. Vi har inte gjort det förut men vi testade för första gången i år. Det var så otroligt smidigt och degen fastnade lagom mycket och mattan var stor så ingenting kom utanför. Bakmattan vi använder oss av finns hos smartasaker.se.

Pepparkaksformar

Vi har använt oss av lite annorlunda pepparkaksformar som gör ett hål i mitten. Med dom kunde vi göra roliga pepparkakor med fönster.

Fönster i pepparkakorna

För att få till ett fönster så använde vi oss av krossade polkagrisar i vissa och gélebjörnar i vissa. Vi tyckte personligen att gelebjörnarna blev bäst fönster. Man lägger degen på plåten som vanligt, lägger dit en gelebjörn eller polkagris och in i ugnen.

Dekorationspenna

För att dekorera pepparkakorna smidigt efter gräddningen så använde vi oss av en dekorationspenna. Den var så smidig att använda! Man tryckte bara på pennan för att applicera glasyren.

Så smidigt med rätt verktyg och lite roligare saker när man ska göra pepparkakor.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s