Våra bästa tips vid ett serveringsbord

Vid ett serveringsbord så kan man göra på många sätt och inget sätt är fel men här kommer 4 stycken tips som vi tycker att man kan tänka på när det gäller ett serveringsbord.

1. Höjder

Vi försöker alltid duka fram fika i olika höjder. Detta för att det ger ett finare och trevligare intryck än att det ska vara helt platt. Hur gör man då? Vi brukar ta en duk som är mycket större än själva bordet, sedan stoppar vi diverse lådor, piedestaler, serveringsskålar m.m under duken. Det blir väldigt fint och ingen ser vad det egentligen är vi har byggt med.

2. Pyntning

Pynta mycket vid ett serveringsbord för det är dit blickarna kommer vara mycket. Det ger en roliga effekt än att ”småpynta” på massa olika ställen i rummet/huset. Såklart, har man mycket pynt så kör överallt! Men om man vill göra det enkelt men ändå få det att se mycket så sätt ihop allt pynt.

Exempel på pynt runt serveringsbordet kan vara en ballonggirlang eller en såkallad backdrop (som en gardin) eller att något hänger nedanför bordskanten är också snyggt.

3. Fika

Är det fika som ska serveras så tänk på att ha något för alla. Vi brukar ofta ha någon frukt eller bär som serveras också. Även godis kan vara bra, ifall det är dom som inte gillar kakor, det är också ett enkelt och roligt sätt att fylla ut serveringsbordet på.

4. Snacks

Är det istället snacks som ska serveras så kan det vara bra att ha något som man kan ta snackset med. Det brukar annars bli så att man behöver använda händerna eller att man står och hänger vid serveringsbordet och snackar för där finns godsakerna. I värsta fall brukar gästerna bär runt själva skålarna, hihi.

Exempel på vad man kan ställa fram är servetter som man kan lägga på. Pappmuggar eller papptallrikar funkar också kanon. Vi har även gjort några enkla serveringsfickor man kan plocka snacks i. Läs gärna om hur man gör dom, om du klickar här kommer du dit. Har man typ plockmat så funkar ju tandpetare också kanon att lägga fram.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s