Barnkalas och kalastema skogens djur och skog

Det här inlägget är i annonssamarbete med baka.se.

Alltså wow wow wow till det här kalastemat! Det var så roligt att ordna och pynta till! Det fanns så mycket man hade hemma man kunde använda tillsammans med de fantastiska pyntet.

Pyntet

Vi använde bland annat fint pynt från baka.se. För att komma till deras hemsida och shoppa loss bland temat så klicka här. Glöm då inte att använda vår rabattkod: festliga20 som ger 20% rabatt fram till 30/4 2022.

Saker vi hade hemma som vi kompletterade med

Förutom ovan pynt så använde vi bland annat träbitar som vi i somras sågade till. Vi använde också kottar som vi haft sparade och granris.

För att få upp lite höjd på serveringsbordet så använde vi bland annat en gammal trälåda och stubbar.

Det vi serverade till fika

En sak som är väldigt centralt på kalas är ju FIKAT! Därför kommer här lite tips på vad man kan servera på ett skogsdjurs kalas som passar bra på temat.

Tårtan

Vi är supernöjd med tårtan! Det är en naked cake med bästa fyllningen: mjölkchokladfluff, marängsmörkräm och färska bär. Tårtljusen och dekorationerna är också från baka.se. Runt tårtan har vi lagt grönt kokos, som vi färgat med karamellfärg.

Muffins

Vi gjorde choklad muffins med choklad frosting på. Men för att få det mer på temat så färgade vi kokos grönt och lade på.

Flugsvampar

Vi gjorde gulliga flugsvampar av jordgubbar och marshmallows. Vi satte dom på en grillpinne, för att få dom att stå så fyllde vi ett glas med vanligt socker. Vita prickarna på jordgubbarna är små bitar marshmallows.

Rulltårta

En stubbe från skogen, alltså en rulltårta, passade perfekt att servera till det här temat! Den dekorerade vi med figurer av sockerpasta från baka.se samt grönt kokos.

Lekar och andra tips

Lekar till skogskalas

Vad kan man då leka på ett skogsdjurs kalas? Allt möjligt blir vårt svar!

Gör tvister och varianter på lekar ni redan kan. Exempel:

  • Sätt svansen på grisen – fast svansen på rådjuret.
  • Floden – låt barnen korsa en älv med olika föremål utan att nudda golvet. Samarbetsövning som barnen brukar gilla.
  • Färglägg – Låt barnen färglägga utskrivna bilder på olika skogsdjur.
  • Vilket är djuret? Skriv ut bilder på olika skogs djur och sedan dennes namn. Klipp ut till mindre lappar och be barnen para ihop rätt namn med rätt djur.
  • Fiskdamm – En fiskdamm är ju skoj! Då kan man ju ha roliga påsar på temat.

Övriga kalastips

Glöm inte att inte göra det för avancerat! Allt fika behöver inte vara hembakat, blanda med lite köpes fika och andra saker så som godis och frukt. Vi serverar alltid frukt för dom som inte vill äta fika och många mindre barn uppskattar nästan mer frukt än fika har vi märkt.

Mycket av det man brukar baka eller lekar man brukar ha på kalas funkar på de flesta teman. Det gäller bara att göra en tvist på det. Som ex. grönt kokos som var genomgående på vårt fika och genom den så blev det en rödtråd.

Serveringstips är att ha två bord/stationer, ett för fika och ett för dryck, då blir det inte så trångt och servera gärna lite på höjden så blir det lätt för gästerna att se och ta fikat.

Hoppas ni blev inspirerade av detta kalas och glöm inte att höra av er till oss om ni undrar något!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s