Våra dukningstips – vad man ska tänka på när man dukar

Det finns ju inget som är rätt eller fel när man dukar, vårt bästa tips är kör! Hellre för mycket än för lite. Här nedan har vi några av våra bästa dukningstips som man kan ta med sig.

Tema på dukningen

Det man kan börja med innan man dukar är att fundera ut en rödtråd. Vad vill man förmedla för känsla med dukningen, vad är det för högtid man kanske dukar till, vill man ha en speciell färg vid dukningen.

Här är några bilder som visar olika röda trådar:

Porslin

Duka på höjden! Man kan inte ha för många tallrikar och framför allt mixa gärna. Ta tallrikar från olika serviser, i olika mönster och färg.

Få in naturen i dukningen

Det finns så mycket att hämta från naturen till dukningar: blad, blommor, kvistar, grenar, kottar, stenar m.m. och det blir sååå fint. Dukningen blir helt plötsligt levande om man tar något från naturen.

Levande ljus

Man kan inte få för mycket ljus. Det är alltid trevligt med ljus på bordet, till och med på sommaren! Blanda gärna olika höjder på ljusstakarna så får det bordet att se lite levande ut.

Det lilla extra

Vi avslutar med ett tips om att göra det lilla extra på tallriken! Kanske göra ett fint servettknyte med en kvist eller något i. Lägga en liten present på tallriken. Eller varför inte lägga en liten smakbit på tallriken som ligger där när gästerna kommer. Det lilla extra får gästerna att känna lite ”aha” upplevelse.

Hoppas ni fick många bra tips på hur man kan piffa upp dukningen lite extra!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s