Dekorera med sverigeband – gult och blått band

När det är studenten och ex. midsommar så är det kära ”sverigebandet” (gult och blått band) något man ser mycket av. Det finns mycket man kan använda den till och man kan verkligen få den att vara en centraldel av en dukning genom att låta den vara återkommande på fler ställen. Här visar vi fyra olika sätt man kan använda det här bandet till.

Egen servettring

Vi hade massa gamla gardinringar liggandes hemma. Dom blev väldigt fina servettringar/bordsplaceringskort. Det vi gjorde var att klädde in gardinringen i sverigebandet sedan lät vi själva nypan vara kvar och där satte vi bordsplaceringskortet. Har man inga gardinringar så kan man använda ex. toarullar och hushållsrullar och klippa av till mindre ringar.

Servettknyte

Om man inte vill göra servettringar så kan man göra fina servettknyten med sverigebandet och ex. en fin kvist eller torkad blomma.

Dekorera glas

Man kan på ett enkelt sätt också piffa upp glas på fot med sverigebandet. Man kan också knyta bandet runt serveringsskålar också.

Piffa till sugrör

Ska man ha sugrör så kan man istället för att köpa gula eller blåa (som man kanske inte har nytta av någon annan gång) så kan man köpa ex. guldiga och dekorera med band.

Fler tips?

Söker ni fler tips till studenten så kika in den bloggkategorin för fler likande inlägg:

https://festligatips.com/category/studenten/

Söker ni fler tips till midsommar så kika in den här kategorin:

https://festligatips.com/category/midsommar/


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s