Våra bästa julklappshacks

Hur slår man in julklappar på bästa sätt? På billigaste sätt? Mest miljövänligt? Enklast? Osv… Det finns så många olika sätt man kan slå in julklappar på och hur man ska tänka när man väljer julklappar osv. Vi har satt ihop våra 5 bästa julklappstips, vad vi alltid försöker tänka på.

Inslagning

Allt behöver inte slås in i julklappspapper. Det finns många andra material man kan använda sig av. Ex. gamla tygtrasig, gamla tidningar, pappåsar från affären eller varför inte en fin kartong med snöre bara. Bättre för miljön och ibland till och med finare.

Snöre

Om man kan och vill så är det toppen om man kan skippa de klassiska plastsnörena, visst dom krullar sig fint och är väldigt lätt använda. Men variera dom med ex. bomullssnören, sidenband, tygremsor, garn eller till och med papper funkar att göra fina dekorationer av på paket.

Etiketter

På julklappar så brukar man ofta sätta etiketter för att visa vem paketet tillhör. Istället för dom klassiska varianterna som finns att köpa så kan man väldigt enkelt göra egna av ex. skalade mjölkkartonger, gamla tidningar, pappåsar från affären eller varför inte klippa till gamla julkort och använda på nytt?

Inköpen

Vi lever i en värld där miljön blir mer och mer viktig att tänka på, så även vid jul. Därför är det jättebra att börja med sina julklappsinköp i tid så att man har god tid på sig att tänka ut vad man ska köpa och på så vis kan man hitta bra saker på loppis, köp och sälj sidor osv.

Hemmagjort

Det är sååå uppskattat med hemmagjorda julklappar. Varför inte satsa på att göra några själv? Det är bra för både miljön och plånboken. Man kan ex göra:

  • Sylt
  • Marmelad
  • Saft
  • Disktrasor
  • Handdukar
  • Tavlor
  • Broderi
  • Kakor
  • Bröd

Hoppas ni fick en del tips vad gäller julklappar och julklappsinslagning! Glöm inte följa oss på instagram för fler tips: festligatips heter vi där.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s