Möhippalekar – Alla lekar till möhippan

Det är en djungel när det gäller lekar till olika tillställningar och man kan sitta i timmar och söka. När det gäller möhippa så är det exakt samma sak. Därför har vi gjort ett blogginlägg och samlat de allra bästa möhippalekar (enligt oss). Hoppas ni hittar något som passar just eran möhippa.

Ballongleken

Till den här leken behöver du ballonger, papper och penna. Låt alla gäster/deltagare skriva frågor till bruden. Lägg sedan en fråga i varje ballong och blås upp. Låt sedan bruden smälla en ballong i taget och svara på frågan som finns inuti. Denna lek kan man göra allt i ett svep eller så låter man bruden smälla en ballong lite då och då under dagen.

Frågesport eller jeopardy

Hur mycket kan bruden om sin partner? Låt brudgummen svara på några frågor såsom: Favorit färg? Favorit mat? Vart gick du i grundskolan? Låt sedan bruden försöka lista ut vad sin partner har svarat.

Eller varför inte göra ett jeopardy. Läs mer om det här:

Möhippahäfte

Vi har ju självklart gjort ett häfte med massa möhippalekar. Häftet finns i vår webbshop imdetails.se. Häftet innehåller dessa lekar:

– En sida med 5 stycken tips på aktiva lekar till möhippan

– Vilken kärleks disneylåt hör till rätt film

-Vad väljer bruden? Svara samma som bruden för att få poäng

– Guess the dress – låt deltagarna rita hur dom tror bröllopsklänningen kommer se ut – plus en sida där man ska gissa form på klänningen

– Vad finns i din handväska? Kika i handväskan och få poäng

– Vilka bröllopsord symboliserar emojisarna

Häftet kostar 89 kr och det är en PDF som kommer direkt till mailen efter beställning. Klicka här för att komma till vår webbshop och häftet.

Hur väl känner bruden dig?

Alla på möhippan ska skriva tre påståenden om sig själv på en lapp. Dessa lappar blandas och sedan får bruden dra en lapp i taget och gissa vilken lapp som vem har skrivit. Detta blir ju en liten rolig lära känna lek också om alla inte känner varandra så bra.

Beskriv vem det är

Denna lek tävlas två och två. En står och titta mot en skärm den andra står med ryggen till. Det kommer upp kändisar på skärmen och nu är det upp till personen som står och tittar på skärmen att försöka förklara med gester, ord, sång, vem det är. De par som lyckats fått flest antalet kändisar på en minut vinner. Stressig men rolig lek!

Kiss the miss goodbye

Låt alla deltagare i smyg (utan att bruden ser) pussa med läppstift på ett papper och sedan skriver man sitt namn under. På själva bröllopsmiddagen brukar möhippan hålla ett tal eller liknande, då ger ni bruden tavlan så har hon ett fint minne av vilka som var med.

Vi har gjort en mall man kan skriva ut gratis med en sådan här tavla:

Fånga pennor

Den här leken är superrolig! Vi testade den nyligen själva. Det man behöver är ett gäng pennor, det bästa är att köpa ett storpack pennor av samma sort. Alla tävlar samtidigt. Det gäller nu att fånga alla pennor man har i handen. Man brukar börja med 4 stycken pennor. Lägger dom på ovansidan handen. Sedan räknar man till 3 och alla kastar upp pennorna samtidigt och försöker fånga dom. Klarar man sig så går man vidare till nästa runda (6 pennor), tappade man någon penna så åker man ut. Sedan fortsätter man tills man har bara en vinnare kvar.

Ligga, gifta eller döda

Välj några olika kategorier, till exempel fotbollsspelare, skådisar, politiker, artister osv. I varje kategori väljs tre personer, skriv sedan ut dessa personer på papper så att alla deltagare får varsitt. Bruden ska sedan välja i varje kategori vem hon vill ligga med, gifta sig med och döda. Deltagarna ska också välja men de får gissa hur de tror att bruden väljer. När alla har lagt sin röst går man igenom brudens svar.

Musikquiz

Det är ju roligt på alla typer av tillställningar! Även här har vi ett perfekt häfte i vår webbshop som innehåller 4 musikquizar (med väl skrivna frågor). Klicka här för att komma dit.

Hoppas ni fått massa härlig inspiration till komma möhippa! Lycka till! Glöm inte att följa oss på instagram: festligatips för fler festligatips.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s