Sommarfest – smartphoto

En somrig fest i samarbete med smartphoto. Nu är det sommar nu är det sol..! En mindre sammankomst av vänner sågs för att fira in sommaren och oss (Ida och Malin). Vi höll till utomhus hela tiden för att kunna hålla avstånd i dessa tider. Här nedan tänkte vi dels presentera lite av smartphotos produkter som vi använde oss av, kanske på nya sätt som du inte tidigare sett. Du hittar också övriga bra festliga tips när du ska ha en sommarfest utomhus samt lite material att ladda ner längst ner!

Förberedelse och inbjudan

Välj ett tema! På smartphoto finns det många olika teman att välja på. Då blir det en fin rödtråd i dukningen och pyntningen. Kombinera sedan de tema du väljer med övrigt pynt som passar färgskalan ex. servetter, ballonger, girlanger.

Något vi tycker är viktigt i dessa tider är att i inbjudan förklara och tydliggöra vikten av att vara utomhus och hygien. Vi tog det även ett steg längre och hade knytis, alla åt sin egen mat som dom själv hade med och tillagade själva.

Vill man undvika spring i köket i största möjliga mån så ta även ut allt porslin, fat, glas, bestick i förväg. Vi gjorde även en ”sopstation” där gästerna kunde ställa disken, slänga mat, slänga sopor, pant och glasflaskor.

Längst ned i blogginlägget så finns det en lätt variant av en checklista som man kan ladda ner som en del i planeringen av ex. en sommarfest.

Dukning och pyntning

När du dukade så hade vi de fantastiska produkterna från smartphoto. Vilket gjorde att det inte behövdes så mycket annat för de produkterna pyntade bordet tillräckligt.

En stor vas med blommor och fina servetter räckte som dekorering. Sedan hade vi nedan produkter från smartphoto i dukningen:

Flasketiketter

Vi använde oss av flasketiketter från smartphoto. Det blev en fin effekt på bordet. Man kan antingen använda dom på ex. vattenflaskor eller vinflaskor. Vi valde att göra dem utan bild och endast text. Men man kan även lägga till bild på ex. personen som fyller år. För att hitta dom så tryck här nedan:
6 stycken självhäftande flasketiketter

De snören vi har knutit runt flaskan var något man kunde beställa extra när man köpte deras glasburkar.

Menykort

Vi gjorde menyer som vi lade på allas tallrikar. På baksidan hade vi en sångtext som alla skulle sjunga under middagen. Menyn blev en fin detalj i dukningen. Vi lade till effektlack på menykorten för att få en lite lyster. Produkten hittar du här:
10 st fotokort med effektlack

Servettring

Servettring i samma tema med en trevlig hälsning på eller om man vill kan man ha ex. namnet på personen som fyller år eller en fin bild. Istället för att lägga servetten och ha servettringen runt om så valde vi att ställa den upp. Vilket gick jätte bra då servettringen vi beställde från smartphoto var av starkt papper. Det gav en fin höjd i dukningen. Servettringen hittar du om du trycker här nere:
24 stycken Servettringar

Bordsplaceringskort

Vi älskar verkligen bordsplaceringskorten från smartphoto! Dom känns verkligen lyxiga och en bra sak är att man kan skriva på insidan av dom. Det ger möjlighet till att skriva ”hemliga” meddelanden till gästen. Om man har en lek där gästerna ska göra olika uppdrag under kvällen så kan man skriva dom där. Eller om man ska dela in gästerna i olika lag så är också det ett bra ställe man kan skriva det på! Bordsplaceringskorten hittar du här nedan:
Bordsplaceringskort

Såhär ser insidan ut.

Klistermärken

Vi dekorerade ballonger och vasen som stod på bordet med stora etiketter som främst är framtagna för burkar men vi tyckte dom var perfekt för att använda som en del i dekorering på en fest. Då kan man köpa en färgade dekorationer så som ballonger eller girlanger och dekorera själv med klistermärken. Speciellt på vasen mitt på bordet blev det jättefint! Klistermärkena från smartphoto hittar du här:
Runda klistermärken 9 cm

Såpbubblor och lekar

Vad gör barnen på en sommarfest? Det är inte kanske alltid så att dom står i fokus på en somrig tillställning. Vi gjorde så att vi ställe ut ett lågt bord med massa uteleksaker för barn. Ex. kasta ringar, barn boule, racket och boll. Vi ställde även dit små såpbubbelflaskor som barnen kunde ta. Dom finns att köpa hos smartphoto. Det blev väldigt uppskattat av barnen. Dessutom så blev det som en liten present som dom kunde ta med sig hem också. Såpbubblorna hittar du här nedan:
Såpbubblor 12 stycken

De snören som är knuten runt såpbubblorna var ett snöre man kunde beställa till extra när man köpte smartphotos glasburkar som du ser längre ner.

Något annat man kan göra är att ställa fram ”roliga burken”. Läs mer om vad som finns i en sådan här:
https://festligatips.com/2019/07/18/roliga-burken/

Vuxen aktiviteter

Gissa krydda

Det finns super söta burkar att köpa hos smartphoto som passar perfekt för den här leken! Lägger man in en vit bakgrund när man beställer (eller en bakgrundsbild man vill ha) och sedan skriver man förhand olika siffror på burkarna. Gissa krydda går ut på att lagvis så ska man gissa vad det är för krydda i burken. Till dessa burkar kunde man beställa ett fint band som vi valde att använda till såpbubblorna och vinflaskorna istället. Ett svarsformulär till den här leken finns att ladda ner här:
https://festligatips.com/2019/08/25/gissa-krydda/

För att komma till smartphotos produkt som vi använde så tryck här nere:
Glasburk med korklock 12 stycken

Bygga ord

Denna lek går ut på att bilda ord. Lagen får varsin hör med bokstäver och sedan ska dom bilda så långt ord som möjligt. 1 poäng per ord. Vill man göra leken mer avancerad så kan man göra tre omgångar. När man har använt en bokstav så är den förbrukad. Då gäller det att tänka till så man ex. har vokaler att bilda ord på sista omgången. Ordkorten gjorde vi av memokort på smartphoto. Vi gjorde så att vi satte en bokstav på kortet istället för en bild. Dessa bokstäver finns att ladda ner längst ner i blogginlägget. Sedan kan man använda kortleken efteråt till att spela memo med. Produkten memokort hittar du här:
Memokort

Att ladda ner

Hoppas ni fått lite inspiration till hur man kan göra en sommarfest till en fin stund trotts att världen är som den är just nu. Maila gärna oss om ni vill ha fler tips och idéer: festligatips@gmail.com

Checklista att ladda ner

Bokstäverna att ladda ner


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s