Dopinspiration – grå, guld och ljusblått

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar för partykungen.se.

Detta är fjärde dopet vi har dekorerat och anordnat. Det är lika roligt och stressande på samma gång. Denna gång blev det ett dop i färgerna guld, grå och ljus blått. Nedan ser ni massa inspirationsbilder och tips på hur man får till dekorationen och dopet bra.

Vår största fokus i dekoreringen på detta dop var ballongbågen. Det är första gången vi använder oss av ballonger som en sådan tydlig fokus. Det blev riktigt fint och effektfullt så det kommer vi använda fler gånger! Det som är bra är också om man har några neutrala färger så kan man få användning för de ballonger som inte behövde blåsas upp vid någon annan tillställning. Det ballonger vi köpte var från partykungen.se. Kika gärna in deras utbud genom att klicka här.

Färgerna på temat återfinns i detaljer så som servetterna och sugrören.

På borden hade vi blommor i mindre vaser. Blommorna var köpta på en vanlig butik och sedan delade vi upp dom själva på plats. Det är ett smart knep som vi alltid använder, istället för att gå till en blomster butik då det oftast brukar bli dyrare.

Dessa hjärtan gjorde vi själva. Guldigt papper och tandpetare. Finaste och lättaste sättet att få fast tandpetaren på papperet var att använda limpistol men det går såklart med tejp och annat lim också.

Det är alltid fint att göra upphöjning på serveringsbordet, det får en fin effekt. Vi brukar ta vanliga plast lådor under och sedan lägger man duken över.

Vi brukar ofta servera kakor och tårta men även någon frukt och lite godis. Det är en bra ”utfyllnad” och variation. Sedan brukar det alltid vara någon gäst som inte är förtjust i kakor, då finns det andra alternativ. Det brukar uppskattas!

Längst fram på serveringsbordet så hängde en egengjord girlang som vi använt vid flera tillfällen och kalas när färgerna har passat. Girlangen är i blått, vitt och guld.

På presentbordet hade vi dekorerat med fotografier på dopbarnet. Rolig detalj som startade konversationer mellan gästerna.

Aktivitet

Det kanske inte är så vanligt men på våra två senaste dop så har vi valt att ha aktiviteter. Det har verkligen varit uppskattat att ha något att göra medan man väntar på att fikat ska serveras eller vid fika bordet medan man äter tårta. På detta dop hade vi en lapp man skulle fylla i där man fick gissa och tycka till om hur man trodde att dopbarnet skulle leva och vara som vuxen. Dessa lappar har vi sparat och kommer visa honom när han blir större.

De frågor och påståenden vi hade på lappen var:

  • Vad tror ni om min look? (här fick gästerna flera påståenden att välja mellan)
  • Vad tror ni jag kör för häftigt? (här fick gästerna flera alternativ att välja på)
  • Vart kommer jag bo?
  • Vad kommer jag jobba med?
  • Vad tror ni att jag kommer ta efter av min mamma?
  • Vad tycker ni min mamma borde lära mig?
  • Vad tror ni att jag kommer ta efter av min pappa?
  • Vad tycker ni min pappa borde lära mig?
  • Vad skulle du vilja säga till 16-åriga mig? (Det är då han kommer få lapparna)

Hoppas vi har kunnat inspirera lite till hur man kan dekorera, servera och göra på ett dop. Glöm inte följa oss på instagram: festligatips för mer tips och inspiration.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s