Våra bästa ballongtips

Det finns så mycket tips och trix med ballonger och många olika saker att använda dom till. Här nedan har vi samlat en del tips.

Ballonger i taket

Ibland så brukar man vilja ha ballonger i taket som dekoration. Istället för att fylla ballongerna med helium så kan man istället tejpa upp ballongerna i taket. Se dock upp så man har en skonsam tejp om det är känsligt tak, annars kan takfärgen lossna. Washitejp eller speciell tejp framtagna för ballonger funkar bäst.

Istället för helium

Det finns ett sätt att fylla ballonger med även om man inte har helium. Men detta är ett knep som funkar om man har ett enstaka ballonger som inte är så stora. För det är ganska trixigt. Om inte annat så är det ett roligt experiment man kan göra med barnen.

Såhär gör du

Du behöver en petflaska, 1 tsk bakpulver och 3 msk vinäger. Fyll petflaskan med vinäger och ballongen med bakpulver. Trä sedan ballongen över petflaskans öppning så bakpulvret åker ner i flaskan. Då kommer det ske en reaktion som gör att ballongen kommer fyllas med gas.

Konfetti

Ibland brukar man vilja ha konfetti i ballongerna. Detta kan man lätt göra och fylla själv istället för att köpa! Man kan antingen göra konfetti av hålslagare eller med hjälp av en stans eller klippa cirklar. Det som är viktigt är att konfettin inte är för tung utan gör det av ex. silkespapper.

Ballongbåge

Om man ska göra en ballongpelare eller ballongbåge så kan man istället för att köpa speciella verktyg för det så kan man med enkel fiskelina och sytråd sy igenom ”snopparna” på ballongerna och på så vis sätta fast dom på ett snyggt sätt.

Andra tips

Det finns såååå många användningsområden för ballonger. Här nedan har vi några förslag.

  • Lampa
  • Chokladkorg till efterrätter
  • Hårsnoddar
  • Islyktor
  • Lock
  • Strumpor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s