Fyra tips på hur du enkelt få bort stearin

Att få bort stearin kan vara riktigt knepigt! Här nere tipsar vi om fyra sätt att ta bort stearin på olika underlag.

Dukar och tyger

Ska man ta bort stearin på dukar och tyger så gör man det lättaste genom att ta lite hushållspapper och lägg på stearinet. Värm upp ett strykjärn och stryk sedan på stearinet. Då kommer stearinet smälta och sugas upp i papperet. Byt papper om det är mycket stearin och om det behövs. Se till att inte ha för varmt på strykjärnet, prova dig fram.

Hårda möbler

Kyl ner stearinet med en påse is så det stelnar ordentligt. Skrapa sedan bort det med något av trä eller plast. Bästa skrapan är kredit/medlemskort. Va försiktig så du inte skrapar och skadar möblerna.

Ljusstakar

Stearin som droppat på ljusstakar tar man lättast bort genom att diska dom i kokhett vatten tills stearinet smälter och rinner av. Men var försiktig och låt det inte rinna ner i avloppet. Det bästa är att koka dom i en kastrull. Låt sedan kastrullen svalna så stearinet lägger sig som en kaka längst upp och sedan kan man kasta stearinet i soporna.  

Tapet

Ta bort det som går att pilla bort. Stryk sedan med strykjärn på stearinet med hushållspapper eller kaffefilter emellan så det suger upp stearinet. Pudra sedan med potatismjöl eller liknande för att få bort fettfläcken som ofta blir.

Glöm inte

Glöm inte att ta det försiktigt så du inte skadar någon duk, ljusstake, möbler eller tapet. Börja alltid försiktigt eller i ett hörn för att sedan ta bort resten. På så vis så ser man om det fungerar eller inte.

Glöm inte heller att följa oss på instagram – festligatips så du inte missar nästa gång vi lägger ut ett bra tips!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s