Återbruk av glasslådor

Man kan göra så mycket med glasslådor! Variationerna är oändliga. Vi brukar bland annat ha dom till matlådor och till förvaringslådor. Men hur gör man om man skulle vilja piffa upp sina glasslådor? Här visar vi tips på tre sätt och tre olika typer av material som vi använder oss av när vi vill fixa våra glasslådor.

Kruka

Använd glasslådorna till en kruka. En kort och fin kruka som man kan ha som centerpiece på bordet. Det som är så bra är att buketten då blir låg eftersom glasslådan inte är så hög.

Såhär gör du

Ta fram tapeten som du vill använda. Måtta sedan ut med hjälp av glasslådan hur mycket du behöver klippa ut. Ta ca en centimeter utanför vad lådan är.
Klipp sedan ut biten. Klipp ut en likadan till. Limma sedan fast tapeten på glasslådan. Direkt under kanten. Klipp bort det som blir över nedtill.

Limma sedan på ett jutesnöre längst hela kanten så den blir helt täckt. Det kan krävas några varv. Sedan är krukan klar!

Smyckeslåda

Det finns ju också mindre glassburkar som passar perfekt till att ge bort eller förvara smycken i. Vi dekorerade dessa genom att klippa ut många många guldiga cirklar och klistrade fast.

Så här gjorde vi

För att kanten längst ner skulle bli snygg så börjar man med att klistra fast en kant med guldigt papper.
Limma sedan på guldiga cirklar hela vägen upp. Locket fick också en ring med cirklar och den på locket limmades glitter på.

Presentlåda

Glassburkarna är perfekt att ge bort presenter i! Här gjorde vi en variant där vi sprayade burken i grått och satte sedan på en ram av kulor längst upp på kanten.

Tänk på att vara försiktig när ni sprayar. Då det både luktar och kan färg som kan sätta sig överallt.

Resultat

Tre stycken olika funktioner och tre olika sätt att piffa upp burkarna på. Resultatet blev ganska bra om vi får säga det själv!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s