Lekar och spel man kan göra med duplo

Duplo kan man använda till mycket. Duplo kan vara bra till mycket mer än bara att bygga med! Här ger vi tips på fyra olika lekar, tävlingar och spel man kan använda duplo till. Det finns även material att ladda ner gratis här nedan för.

Pussel

Ett duplopussel – låt barnen härma mönstret som är på papperet. Det finns en variant med färg och sedan en utan färg där ni kan göra mönster själv. Ett tips är att laminera (eller lägga i plastficka) det ofärgade papperet så kan ni göra om färgmönstret flera ggr. Ladda ner leken här nedanför.

Tre i rad

Bygg ett enkelt tre i rad som man kan spela tillsammans. Av någon anledningen så blir det ett väldigt roligt spel bara för att det är gjort av duplo, hihi.

Vem kommer fram först

Ett klassiskt spelbräde skulle jag vilja kalla det. Bygg en spelplan ungefär som på bilden. Varje spelare har en egen rad med duplo som man ska gå på. Man turas om att kasta tärningen och gå framåt. Ett steg är två pluppar på duplobiten. Alltså är varje duplobit två steg. Försten att nå dörren vinner.

Kasta ring

Gör några staplar med duplo på ett bräda och gör några ringar av ex. piprensare. Turas sedan om att kasta ringarna mot staplarna. Staplarna kan vara värda olika poäng beroende på hur långt fram eller bak dom är, också olika höjd kan ha betydelse i poängsättningen. Eller så gör man det enkelt och säger att en stapel ger en poäng.

Hoppas ni fick lite idéer på olika duplo lekar ni kan göra tillsammans hemma. Hör av er om ni har fler idéer som vi kan lägga till och utöka inlägget med.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s