Midsommarlekar och andra midsommartips

Midsommar är en högtid då vi leker mest som vuxna, det hör liksom till! Här tipsar vi om lite lekar men också andra saker man kan tänka på.

Midsommarhäften för både barn och vuxna

Det första vi vill tipsa om är våra midsommarhäften. Där hittar du ALLT du behöver för en riktig midsommar 5 kamp och massa aktiviteter till barnen!

I vuxenhäftet hittar du: tips på annorlunda ”aktiva” midsommarlekar, frågeslinga, kasta om bokstäver och en ny version av leta, fota, hitta och vinn. Vi har även lagt med några etiketter och bordsplaceringskort/skyltar.

I barnhäftet hittar du: Gör färdigt mönstret, aktivitetstärning, memory, hitta saker från naturen, skriv klart orden, pyssla en fjäril, vilka hör ihop, bild att färglägga.

Klicka här för att komma till vårt vuxenhäfte:

https://imdetails.se/nyheter/midsommarlekar-digital-produkt

Klicka här för att komma till vårt barnhäfte:

https://imdetails.se/lekar/midsommarhafte-for-barn

Psst.. köper ni båda häftena så får du rabatt och betalar bara 80 kr för båda istället för 98 kr, rabatten dras automatiskt i kassan.

Midsommarlekar till 5-kamp

Utöver de tips på lekar som finns i vårt häfte så kommer här tips på tre lekar till man kan ha i sin 5-kamp på midsommar.

Flip the cup – Tre i rad

En kombo av två lekar egentligen. Det gäller alltså att flipa muggen och sedan lägga tre i rad samtidigt. Så när man har lyckats flipa muggen ett helt varv så får man lägga ut på tre-i-rad spelplanen. Och för att flipa muggen så ställer man den upp och ner och nära bordskanten och sedan tar man med hjälp av ett finger och ”kastar upp” muggen i luften.

Det gäller att ha två olika sorters muggar så man ser vem som har lagt vad i tre i rad (eller så får en av deltagarna klämma på sin mugg när dom ställer ner den så man ser skillnad. Tre i rad planen gör man enkelt genom att lägga pinnar eller snören på bordet.

Den som först har tre i rad vinner.

Blåsa av kort

I den här leken så behöver man ha en mugg och en kortlek. Kortleken lägger man sedan högst upp på en mugg som står på ett bord. Man turas sedan om och blåsa av ett antal kort från muggen. Den som blåser av det sista kortet förlorar.

Plocka upp en mugg med munnen

Den här leken kräver lite smidighet. Det gäller alltså att plocka upp en mugg från golvet (nästan) genom att bara använda munnen. Inga händer får nudda varken muggen eller golvet. Vi ställde tre muggar i höjd, det tyckte vi va lämpligt, men man får testa sig fram vad som passar. Den som först lyckas plocka upp muggen vinner!

Övriga tips till midsommar

Förutom lektips så kommer här lite övriga tips inför midsommar.

Mini midsommarstång

Har man inte möjlighet eller vill inte ha en riktig midsommarstång så gör en min variant av den. Vi använde kartong, blompinnar och ståltråd sedan var den klar att smycka med blad och blommor. Kanske rolig aktivitet för barnen om inte annat.

Duka med mat

Det finns sååå många sätt man kan duka med mat på midsommar och det blir så fint. Här kommer lite tips och inspiration.

Gräslök blir fin dekoration tillsammans med servetten. Eller varför inte göra en egen servettring av gräslök?
Vill man inte/har man inte gräslök så funkar det väldigt fint med dill annars, och det doftar ju såå gott!
Potatis! Låt en potatis vara en stor del av dukningen. Antingen som bordsplaceringskort såhär. Eller så skriver man direkt på potatisen. Varför inte låta potatisen presentera vad som finns på ev. buffe?

Sittplatser

Är man många och ute som man oftast är så är det bra med sittplatser. Se till så det finns gott om sittplatser. Varför inte göra såhär, lägga sittunderlag i en backe där man kan sätta sig och prata.

Övriga tips

Det sista vi vill tipsa om är lite smått och gott så som bekvämligheter. Ex. att ställa fram soppåsar, kanske en behållare för pant, flaskor m.m. Så skönt att slippa göra sådant när man väl vill slappna av och fira.

Ett tips kan också vara att göra det lite extra trevligt på toaletterna, ställ fram lite myggmedel, hygienartiklar, plåster, krämer m.m.

Filtar! Lägg fram massa filtar om ni ska vara ute, det kan vara bra att ha när kylan börjar komma.

Spel kan också vara roligt att ställa fram. Mindre arrangerade spel/lekar som man kan roa sig med själv.

Det var allt vi hade att bjuda på när det gäller midsommartips. Hoppas ni har fått lite idéer! Ha ett fint midsommarfirande och är det något ni undrar över så kan ni alltid kontakta oss på info@festligatips.com och glöm inte att följa oss på instagram: festligatips för fler tips och lekidéer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s