Godiskalas

Men hur häftigt tema på kalas är inte godiskalas! Det är andra gången vi visar upp det här på vår blogg. Antingen kan man ha hela kalaset som ett godistema eller så har man en godis buffé på ett vanligt kalas/fest eller annan tillställning. Det är perfekt att låta gästerna gå och plocka smågodis själv.

Godiset

Antingen så kör man godis man tycker om. Eller så satsar man på en viss färg på buffen. Det brukar bli väldigt effektfullt att ha ex. bara blåa godisar på ett dop med det färgtemat. Just på den här bjudningen så satsade vi på massa färgglada godisar.

Presentationen

För att underlätta och göra det trevligt för gästerna så ha en sked/tång i varje skål. Och ställ fram något som gästerna kan plocka godis i, ex. påsar, strutar eller små skålar. Ställ gärna fram godiset i olika typer av skålar, några kan vara avlånga, några platta, några runda. Satsa också på olika höjder så blir det lätt att ta och det ser trevligare ut.

Dekorationerna

Dekoreringen vid en godisbuffe eller godiskalas kan man enkelt göra själv. Vi gjorde tre olika godisar

Stora godisar på väggen

Dessa gjorde vi av en papptallrik som vi klädde in i silkespapper.

Partypicks

Dessa gjorde vi genom att klä in flörtkulor (eller pompoms) i silkespapper och knyta med snöre på sidorna. Sedan stoppade vi en tandpetare i.

Konfetti

Minikonfetti gjorde vi av enbart silkespapper. Vi tog en bit silkespapper och knölade ihop sedan tog vi en bit till silkespapper och klädde in bollen i och snurrade sidorna.

Andra dekorationer man kan göra

Vi har sett många fler exempel på enkla dekorationer man kan göra. Man kan tillexempel måla en papptallrik i valfri färg och klä in i cellofan och sätta på en större pinne. Då liknar det en klubba.

Vi har också sett varianter där man har slagit in bollar som liknar stora godisar.

Ballonger liknar också väldigt bra stora klubbor om man sätter dom på en pinne.

Annat godiskalas

Vill ni kika på det tidigare godiskalaset vi lade ut? Klicka här:

https://festligatips.com/2019/07/17/139/

Hoppas vi kunde ge er lite inspiration till ett godiskalas! Är det något ni undrar över så är det bara att ni hör av er och kika gärna in vår instagram också: festligatips


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s