Barnkalas – vinterland

Planerar ni kalas till vintern? Att ha kalas ute på vintern är perfekt! Man kan ha fler gäster och man behöver inte bry sig om hur det ser ut hemma. Har man en altan eller veranda så är det ännu bättre att hålla till där. Det är närmare till toaletten och någonstans att ha fika/tårta.

Dekorering

Blåa, vita och silvriga detaljer. När vi hade utekalas så använde vi vita gardiner från IKEA. Är man inte på en altan kan man hänga sådana i ett träd. Vi använde oss av silvriga swirls, silvriga girlanger, blåa och vita ballonger. Mys sedan upp tillvaron med kuddar, plädar och filtar.

Inbjudan

Se till att vara tydlig i inbjudan att man ska vara utomhus så barnen klär sig efter väder. Som värd kan det vara bra att ha några par extra vantar redo, det kan komma till användning ifall någon har glömt eller blir blöt. Det kan vara snällt att även skriva i inbjudan om man vill att föräldrarna ska stanna eller inte. Eftersom man är utomhus så krävs det lite mer kontroll och kanske en extra hand med barnen.

Lekar och aktiviteter

Det är viktigt att röra på sig när man är ute (speciellt om det är kallt). Pulka går alltid hem hos barnen så det är en aktivitet vi rekommenderar! En bra aktivitet kan också vara ”ån”. Den gör man så här: Barnen får jobba i lag. Dom får ett antal föremål att stå på. Sedan ska dom ta sig över ån tillsammans. Men det är viktigt att alltid ha en kroppsdel på föremålen annars flyter dom iväg i ån.

Skattjakt är ett måste – Vi valde att göra det med fyra olika uppdragslådor. Samtidigt fick barnen en lapp och varje gång dom klarade ett uppdrag så fick dom klistra en stjärna i rutan. Det var väldigt uppskattat, den lappen finns att skriva ut längst ner i inlägget! I lådorna låg följande uppdrag som barnen skulle klara för att vinna skatten:
1. Ett pussel dom skulle bygga ihop. Vi hade skrivit ut en bild på födelsedagsbarnen och klistrat fast på en kartong och klippt sönder.
2. En matte uppgift med bollar eller några andra föremål. Gör en sådan man hade i skolan. Ex. Amelia har två bollar (då tar amelia två bollar), Lovis har 3 och Ella 4. Sedan tar Emma bort 3. Hur många bollar har dom kvar?
3. Ett snöre och en lapp där det står att alla barn ska få plats med båda fötterna på snöret samtidigt. Låt sedan barnen lösa det själva.
4. Sista lådan är en lapp där det står: Ställ er i storleksordning. Den som är längst ska stå längst bak och den som är kortast ska stå längst fram.

Hoppas vi har kunnat gett er lite tips och idéer hur man gör ett ute kalas roligt och bra. Glöm inte att följa oss på instagram: festligatips för fler tips och idéer som denna!


En reaktion på ”Barnkalas – vinterland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s