Festtema – Hollywoodfest

Det här inlägget innehåller annonslänkar för partykungen.se.

Hollywood, röda mattan, kändisfest m.m. ett tema som är väldigt populärt och väldigt roligt! Här kommer lite tips på inbjudningskort, dekorering och lekar för att göra en lyckad temafest. Vi hade detta tema på en 30-årsfest.

Inbjudan och entré

Inbjudningskorten ska såklart vara på temat. Gör korten som ex. en biljett eller använd andra kända dekorationen som symboliserar bio, film och kändisskap. Det är viktigt att det framgår vad som kommer serveras under kvällen, om det är middag eller bara tilltugg. I inbjudan behöver det också vara tydligt om man ska klä ut sig eller inte.

När gästerna väl ska anlända till din fest så kan en rolig skylt vara ett tips att ha vid ex. vägen så dom hittar rätt. Vi hade en skylt där det stod ”celebrities parks here”. Väl vid ytterdörren så hade vi rullat ut röda mattan så gästerna kände sig välkomna. Som ner ser i hörnet på bilden nedan så fanns det även paparazzi fotografer vid entrén. Ballongerna vi använde gick i färgerna guld, svart och vitt. Röda mattan och paparazzi fotograferna finns att köpa hos partykungen.se.

Dekoration till hollywood fest

Det går att gå hur långt som helst när det gäller dekoreringen! Färgerna vi valde att gå efter var svart, rött, silver och guld. Nedan följer lite inspirerande bilder.

Vi hade en godishörna och en popcorn hörna. Vi ville få olika höjder på godishörnan så vi tog hjälp av en piedestal och byttor som vi vände upp och ner. Konfettin, clapper board och swirls med hollywood tema kan man hitta hos partykungen.se.
Vi köpte även dekoration i form av en filmrulle som vi bla. hängde i taket.
Vi hade en stor blomlåda med popcorn. För att slippa fylla hela så lade vi en låda i som utfyllnad.
Tilltugg serverade vi ute på altanen. Alla dekorationer hittar ni hos partykungen.se, klicka här för att komma dit, vi tycker dom har bäst utbud vad gäller hollywoodtema dekorationer.

Lekar till hollywoodfest

Musikquiz – En klassisk musikquiz fungerar i alla sällskap. Vi delade upp musikfrågorna i tre kategorier: Serieintro, filmmusik, disneylåtar. Gästerna tyckte att det var väldigt roligt med att inte bara ha låtar och att frågorna var lagom svåra. Klicka här för att komma till blogginlägget där du kan ladda ner ett underlag.

Gissa dryck – Lagen fick prova ett antal drycker:
Öl sorter – Tre olika märken
Cider sorter – Två sorter och en alkoholfri
Kolsyrat vatten – Tre olika smaker
Mousserande vin – Ett lite dyrare, ett billigt och ett alkoholfritt
Dom skulle sedan gissa vilken som var vilken och ett poäng per rätt svar.
Det finns underlag att ladda ner i blogginlägget där vi skriver mer om ”gissa dryck”. Klicka här för att komma dit.

Para ihop rätt skådis med rätt film – Visa ett antal skådisar på ex. en tv eller dator. Ge gästerna sedan ett antal alternativ på filmer (eller helt fritt) och gissa vilken skådis som är till vilken film.

Måla – Låt gästerna vara kreativa. Medan minglet var igång så fick lagen en och en måla en tavla. Dom fick varsin film att tolka: Harry Potter, Sagan om ringen och Avengers. Det var väldigt rolig aktivitet som deltagarna gillade, dom tyckte det var kul att senare på kvällen få se allas konstverk.

Hoppas ni fick lite tips och idéer på hur man kan ha en lyckad hollywood fest! Vill du se fler festteman? Klicka här nere för att komma till några andra tema fester vi gjort.


2 reaktioner på ”Festtema – Hollywoodfest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s