Bäst i test fest – 30 års fest med bäst-i-test tema

Det här blogginlägget innehåller annonslänkar för festprissen.se.

En av oss har fyllt 30 år!! Då tog vi tillfället i akt och anordnade en fantastisk fest med bäst i test tema! Ett favoritprogram och ett tema man kan göra sååå mycket med. Vi hade pynt på temat som vi fick från festprissen.se. Vi hade anordnat lekar/utmaningar som alla gäster skulle göra under kvällen. Vi gjorde även en del eget material/design på temat som vi också kommer visa här.

Glöm inte besöka vår webbshop imdetail.se där ni kan hitta frågeslingor, snackislappar, caketoppers m.m som kan passa er fest. Klicka här för att komma dit:

https://imdetails.se/: Bäst i test fest – 30 års fest med bäst-i-test tema

Pyntningen

Pynten har vi fått i samarbete med festprissen.se. Vi ville ha de färger som speglade bäst i test vilket vi tyckte var svart, rött och guld. En bild säger mer än tusen ord eller vad brukar man säga.. så här nere kommer massa bilder från kvällen och all dekoration!

Röd girlang

Glöm nu inte att kika in hos festprissen.se. Klicka här för att komma direkt till alla partyprylarna dom har!

Lekarna/testen

En bäst i test fest utan massa test är ju ingen bäst i test fest! Så vi körde många tester för att verkligen leva upp till förväntningarna. Många av testerna kommer från bäst-i-test boken men som vi gjorde om så dom skulle passa oss. Vi valde också att inte utsätta våra gäster för test som dels krävde fysisk ansträngning då vi va i en lite mindre lokal och inte utomhus. Vi valde också att ha tester där alla hjälptes åt – inga tester där en och en från laget skulle göra något, detta för att vi vet att alla inte är bekväm vid sådana situationer.

Vi hade fyra lag med 7 till 8 st i varje lag. Men det går lika bra att vara färre betydligt färre i varje lag och ett lag mindre, men minst tre lag.

Test 1 – Rita en lax

Varje lag fick i uppdrag att rita en lagom stor lax. Testledaren måttade sedan laxarna som lagen hade gjort. Den som är den mittersta laxen – alltså median vann. Bonus poäng gick till det lag som hade ritat den mest verklighetstrogna laxen. Lagen hade 100 sekunder på sig.

Det var ett super roligt test som innebar att tänka taktiskt och samtidigt vara kreativ.

Test 2 – Intetsägande fotografi

Lagen skulle visa den minst häftiga bilden tagen från en i lagets mobiltelefoner. Bilden var tvungen att vara tagen någon gång under tiden dom hade befunnit sig på festen. eller så fick dom ta en bild nu. Den minst häftiga bilden vann. Lagen hade 10 minuter på sig.

Så rolig lek tyckte deltagarna. Och oj vad vi fick se roliga (eller inte) bilder, haha. Här nedan är bilderna dom tog.

Test 3 – Isländska fiskarna

Lagen fick se en lapp med isländska fiskar. Dom hade sedan 2 minuter på sig att memorera fiskarna och sedan redovisa fiskarna för testledarna. Flest rätt vann.

Detta var ett bra test att ha under minglet. Vi tog ett lag i taget som fick köra testet med dom andra minglade runt.

Test 4 – Göm ett A4 ark

Lagen skulle skriva lagnamnet på ett A4-ark. Dom skulle sedan gömma arket i rummet. Dom fick inte riva, vika eller på något annat sätt ändra formen på arket. Dom hade 7 minuter på sig innan testledaren kom in i rummet igen. Den vars A4-ark blev sist hittad eller det lag vars ark inte har blivit hittad efter 10 minuter vann ett poäng.

Som man fick leta efter A4 arken och så kreativ lagen var! Det var så roligt att leta och att se lag andan, vi lyckades hitta två ark av fyra.

Test 5 – Flytta godis

(Detta test fanns inte med i boken)

Lagen fick två skålar framför sig. En tom skål och en skål med runda hårda godisar. Dom skulle sedan med hjälp av tre stycken ätpinnar flytta alla godisar från en skål till den andra. Dom fick inte flytta någon av skålarna och inte nudda godiset med något annat än pinnarna.

Vid det här testet så var det ett lag som var extra kreativa och bröt av sina pinnar så dom fick fler att flytta med. Dom vann också den tävlingen. Synd att det inte var några engångs pinnar bara haha.

Test 6 – Något förvånande

Detta testet var det absolut roligaste av dom alla! Varje lag fick en plastmugg och lagen skulle sedan lägga något förvånande under den uppochnervända muggen. Testledarna gick ut och sedan hade lagen 7 minuter på sig att ordna något förvånande.

Som vi skrattade!! Så mycket roligt och galet gästerna hade lagt under muggen. Det var allt från en levande spindel till min plånbok till kaffe med överraskningar i. Vi skrattade så mycket så vi grät.

Test 7 – Hyllning till oss

Vi var ju två testledare (två som fyllde 30 år och hade festen) så som avslutande lek så skulle varje lag rita en hyllande teckning till oss. Tvisten var att man fick bara rita en i taget inom laget. Vi hade en visselpipa och vi visslade i den var 20e sekund, då var det dags att byta. Detta gjorde vi 9 ggr. Det blir ju väldigt knasigt då man kanske inte vet vad den tidigare personen har ritat eller har tänkt att rita eftersom man hela tiden var tvungen att växla.

Så himla fina och hyllande teckningar gästerna hade gjort. Man ville nästan ge en poäng till alla lag. Det var en fin avslutande lek när alla också var lite rund om fötterna, vilket gjorde det hela en smula roligare.

Avslutande

Det var alla tester vi hade under kvällen. Vi hade kanske 30 till 50 min mellan varje test så det fanns bra med tid emellan och mingla m.m. Alla gästerna var verkligen glada över valet av lekar och dom tyckte det var super skoj. Det som var lite knivigt var bedömningen. Bäst-i-test är ju lite bedömande. Men det gick bra det också, men alla kanske inte va nöjd med bedömningen alltid haha.

Sådant vi gjorde själva

Vissa saker på en fest gör man ju själv, såsom skyltar, inbjudningskort m.m. Hör kommer lite av det vi gjorde.

Inbjudningskort

Vi gjorde inbjudningskortet på temat såklart. Bakom texten så ser man en svag struktur av en typisk bäst-i-test sigill. Själva inbjudningskortet stängde vi också med en sigill.

Skyltar

Vi gjorde fyra stycken skyltar till festen. Tre av skyltarna var vid baren. På en skylt så stod det allt som fanns att få i baren. På en skylt stod det att vi uppskattade att man tog sin burk till påsen som fanns där. Och en skylt stod det att det var öppen bar men bidrag mottogs gärna.

Den andra skylten stod tillsammans med fördrinken ute. Där kunde gästerna se lagindelningen.

Medalj

Det vinnande laget efter alla tester vann varsin medalj. Det var också något vi hade gjort själv.

Pizzaskyltar

Vi gjorde även små miniskyltar – ungefär som cupcake picks som vi satte på pizzorna vi serverade.

Cake toppers

Vi gjorde också cake toppers på temat. Som tydligt visade vart födelsedagsbarnen skulle sitta. Eftersom vi inte hade någon tårta att stoppa dom i så fick vi improvisera något annat. Vi tog vaser och saltkar.

Vilken fantastisk fest vi hade och vad roligt det var att göra den. Hoppas ni har fått massa inspiration till en bäst-i-test fest. Har ni några funderingar så tveka inte att maila oss: info@festligatips.com

Fler festteman?

Vi har ju gjort fler fester med andra teman. Vill ni kika in dom? Klicka i så fall på länkarna här nere.


2 reaktioner på ”Bäst i test fest – 30 års fest med bäst-i-test tema

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s