Lekar och 5 kamp till midsommar

Vem gillar inte 5 kamper till midsommar! Här nedan har vi en 5 kamp som INTE innehåller varken kasta stövel eller hoppa säck. 5 stycken midsommarlekar som ni kanske inte har provat förut. Glöm inte följa oss på instagram (festligatips) så ni inte missar alla andra gånger under året som vi lägger ut lektips!

Midsommarhäfte

Men först vill vi tipsa om våra midsommarhäften. I dom hittar ni en frågeslinga, lekar för barn och mycket mer!

Klicka här för att komma till vårt vuxenhäfte:

https://imdetails.se/nyheter/midsommarlekar-digital-produkt

Klicka här för att komma till vårt barnhäfte:

https://imdetails.se/lekar/midsommarhafte-for-barn

Psst.. köper ni båda häftena så får du rabatt och betalar bara 80 kr för båda istället för 98 kr, rabatten dras automatiskt i kassan.

Regler för 5 kampen

För att leka denna femkamp så behöver gästerna delas in i lag. Minst två lag och två personer i varje lag. Har man större lag så är det bara att man får göra varianter på lekarna om man vill eller att någon får hoppa över om dom vill. Längst ner finns det en mall att ladda ner som man kan skriva ut för att bättre hålla kolla på poängställningen.

Deltävling 1 – Få ner pyramiden

Det här behöver du

  • Muggar – antingen plastmuggar eller pappersmuggar
  • Kortlek

Så här gör du

Ställ upp tre stycken pappers- eller plastmuggar på ett bord, uppställd som en pyramid. Laget ska sedan försöka få ner tornet med hjälp av att kasta kort. Antingen gör man det på tid (att ett lag i taget får göra) eller så ställer man upp flera pyramider och låter alla lag köra samtidigt. En i taget i laget får kasta, inte alla samtidigt.

Deltävling 2 – Godissnöret

Det här behöver du

  • Godissnöre

Så här gör du

Alla i laget får ett halvt godissnöre var eller ett helt om man vill att det ska ta lång tid. Laget ställer upp sig på rad och man ska ha en liten bit av godissnöret i munnen och händerna på ryggen. Alla lag gör denna lek samtidigt. När lekledaren säger kör så gäller det för den första personen att få in all godissnöre i munnen med hjälp av bara munnen. Man får inte röra snöret. När den personen har fått in hela snöret så tar nästa person vid osv. tills alla i laget har snöret i munnen (man behöver inte ha svalt det).

Deltävling 3 – Balansera gafflar

Det här behöver du

  • Gafflar

Så här gör du

Lagen har ett antal sekunder på sig att balansera gafflar. En i laget ska hålla i en gaffel. Sedan ska alla i laget försöka att balansera så många gafflar man kan på den enda gaffeln som får hållas i i slutet. Det lag som har flest gafflar balanserade vinner. Är det lika så får båda lagen poäng. Man får kila fast gafflarna i taggarna i varandra.

Deltävling 4 – Kasta toarulle

Det här behöver du

  • Toarullar

Så här gör du

I denna tävling ska man vara två från varje lag. Man ska stå ungefär 2 meter ifrån varandra, med ryggarna emot och luta sig framåt och kika mellan benen (som när man ska kasta ner kungen på kubb). En i laget ska ha en toarulle som den ska försöka kasta till den andra personen. Det första laget som klarar att kasta till sin medspelare vinner.

Varianter

Är man många personer i varje lag så kan man ex. köra att första ska två lyckas, sedan när dom är klar så ska nästa två i laget lyckas tills alla i laget har gjort.

Är man många lag så kan man köra en utslags variant. Först tävlar alla lag och de lag som lyckas först får tävla igen (då kan man byta tävlande inom laget) osv. tills det är ett lag som är segrare.

Vill man inte kasta en toarulle så går det bra att kasta ex. bollar också.

Deltävling 5 – Stapla sockerbitar

Det här behöver du

  • Sockerbitar

Så här gör du

Varje lag får lika många sockerbitar var. På angiven tid så ska laget göra så högt torn som möjligt av bara sockerbitar. Högst torn vinner.

Andra midsommarlekar

Glöm inte spana in våra andra midsommarlekar vi har tryck här nere för att komma till dom blogginläggen:

Leta, fota, hitta och vinn!

Lite ovanligare midsommarlekar

Ladda ner

Här nere finns ett dokument att ladda ner så man lättare kan håll koll på poängräkning vid en fem kamp.


En reaktion på ”Lekar och 5 kamp till midsommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s