Nyårslekar 2021

Dags för årets nyårslekar! Glöm inte följa oss på instagram: festligatips så ni inte missar alla våra nyårsidéer! Här nere kommer du hitta nyårslekar, nyårsfrågeslinga att ladda ner, plus länkar till massa tidigare lekar som också passar på nyår!

Studsa boll

Enkel men rolig lek som går ut på att så många gånger som möjligt försöka dra handen under bollen med den studsar på bordet. Det enda man behöver till den här leken är en pingis boll. Det finns många ställen som säljer olika set med pingis bollar just för lek. Vi har köpt våra på dollarstore.

Den som vinner är den som lyckas dra handen under bollen flest gånger.

Flytta pompoms bollar

Till en här leken behöver man:

  • Två byttor
  • Ett antal pompoms bollar (eller några andra lätta föremål)
  • En slev eller sked beroende på hur svårt man vill att det ska var
  • En ögonbindel

Personen som ska tävla/leka ska sedan sitta, ha en bytta på huvudet och en i knät. Sedan ska hen ta sleven och försöka flytta pompoms bollarna från byttan i knät till byttan på huvudet. Rolig lek som leder till många skratt för både åskådarna och den som leker!

Nyårsfrågeslinga/quiz

Varje år gör vi en frågeslinga som vi delar med oss av här. Den handlar om året som varit. Quizet finns att ladda ner gratis längst ner här i blogginlägget, MEN om man istället vill stötta oss i det arbete vi gör och vill ha en barnfrågeslinga så kan man köpa det paketet för 19 kr på imdetails.se, klicka här för att komma dit. Tusen tack till alla er som vill stötta!

Tidigare blogginlägg och lektips

Nyårslekar 2020

I det här blogginlägget hittar du lekar som: gissa mörkchoklad, stapla tärningar, stapla muggar och rulla potatis. Klicka här för att komma dit.

Nyårslekar 2019

I det här blogg inlägget hittar du bland annat: Gissa dryck, miniutmaningar och lekar för barn. Klicka här för att komma dit.

Snabba enkla lekar och utmaningar

Det här blogginlägget är anpassat till att kunna göras på distans. Men det finns många lekar i detta blogginlägg som vi tycker är perfekt för nyår! Bland annat stapla muggar och tallrikar till ett torn. Klicka här för att läsa mer.

Skala godis

Vid morsdag så tipsade vi om denna lek:

Varje deltagare får två tandpetare var och en godis. Sedan gäller det att snabbast peta ut godisen helt från papperet med hjälp av bara tandpetarna, försten vinner! Vill man kan man köra bäst av tre eller något liknande. Det bästa med leken är att man har massa gott godis att äta efteråt också!

Pussel

Ett klurigt pussel går alltid hem som tävling! Dela in sällskapet i olika lag och låt dom lösa pusslet snabbast. Klicka här för att komma till en variant av kluring vi har gjort, annars googla så finns det massa att hitta.

Rita på ryggen

Denna lek tipsade vi om under allahjärtans dag:

Denna lek behöver man vara två på. Den är lika rolig att göra två vuxna som att göra den med sina barn.

Såhär gör du

Du behöver två papper och två pennor. Man ska stå som på bilden nedan. Sedan ska den som står längst bak rita ex. ett streck på sitt papper sedan ska den som står framför försöka gissa vad personen bakom har ritat. Sedan håller man på så tills man är klar. Ex. kanske personen som står bakom har tänkt att det ska bli ett hus, och ritar ett streck i taget. Men personen framför kan ha tolkat det helt annorlunda och ritar något helt annat.

Ladda ner

Här kan ni ladda ner frågeslingan gratis.


En reaktion på ”Nyårslekar 2021

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s