Tips på roliga studentlekar

Brukar ni ha lekar på studentmottagningen? Det brukar vi, det är så roligt att leka lekar när man samlas unga, äldre, kusiner, kompisar, ja dom som kanske inte riktigt brukar hänga vid andra tillfällen. Här tipsar vi och länkar till olika blogginlägg med lekar som passar bra till studenten.

Studenthäfte

Först och främst så vill vi berätta att det nu finns ett studenthäfte med 4 stycken lekar att ladda ner på vår webbshop imdetals.se. Det är en frågeslinga, studentbingo, ”Svara som studenten” och ”Vad finns i din telefon” som häftet innehåller. Här kommer du till vår webbshop:

https://imdetails.se/lekar/studentlekar-digital-produkt

Aktiva studentlekar

Förutom det här häftet så kommer här tips på lite mer aktiva studentlekar.

Stapla marshmallows

Lek med enkla regler. Varje deltagare ska ha en uppsättning med ätpinnar (chopsticks) och det behövs ett antal marshmallows. På given signal ska deltagarna stapla så många marshmallows dom kan under 1 minut. Den som har högsta tornet vinner.

Stafett med studenthatt

En vanlig enkel stafett men med en tvist. Varje person i laget ska ha varsin pinne. och en studenthatt. Stafetten går sedan ut på att en person i taget ska hålla i sin pinne och sätta på studenthatten på pinnen och så snabbt som möjligt ta sig runt stafetten (pinnen ska vara i hatten). När det sedan är dags för byte så får man inte ta i hatten, utan nästa person ska sedan ta över hatten med sin pinne och göra samma sak. Tappar man hatten så får man ta upp den med pinnen, ej händerna.

Dra till sig glaset

Klassisk lek som är så rolig! Fyll ett glas med vatten, eller annan dryck, nästan ända till kanten. Rulla ut en viss längd toarulle. Ställ glaset längst bort på ändan av papperet. Sedan ska man tävla om vem som kan dra till sig glaset snabbast. Går papperet av, alltså om man drar för fort så det skvimpar ut vatten från glaset, så förlorar man.

Tidigare blogginlägg

Vi har tidigare lagt ut massa blogginlägg om olika lekar. Här länkar vi till några blogginlägg som kan vara intressant att läsa för att på tips på roliga lekar.

Snackislappar

Ibland kan det vara bra att ha lite icebreaker idéer. Läs mer om det i detta blogginlägg.

https://festligatips.com/2021/11/09/snackislappar-icebreaker-till-fest/

Snabba och enkla lekar

Här tipsar vi om superenkla och snabba lekar som är perfekt att ha på ett studentfirande. Låt gästerna utmana varandra i dessa lekar till exempel. Det behöver inte vara organiserad aktivitet.

https://festligatips.com/2021/01/10/gora-saker-tillsammans-pa-distans/

Pussel

Ett klurigt pussel som ni kan ladda ner och skriva ut finns i detta blogginlägg:

https://festligatips.com/2020/05/10/lektips-pussel/

Aktiviteter för barn

Det kan ju vara en del barn med på studentskivor. Då kan det vara bra att lägga fram något som dom kan pyssla med. Det hittar ni i detta blogginlägg:

https://festligatips.com/2021/01/20/barnaktiviteter/

Hoppas ni har fått massa tips och inspiration på studentlekar! Är det något ni undrar över så är det bara att ni kontaktar oss.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s